Оголошення про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля

 

Повідомляємо про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля  планованої діяльності, зазначеної у пункті 1 цього оголошення, з метою виявлення, збирання  та врахування зауважень і пропозицій громадськості до планованої діяльності. 
1. Планована діяльність 
Повернення супутньо-пластових вод (СПВ) в надра Макіївського ГКР при видобуванні корисних копалин (вуглеводнів) в межах Макіївського, Ольгівського та Північномакіївського родовищ. 
Для забезпечення повернення СПВ у надра передбачається: 
- Реконструкція обв'язки свердловини №19 Макіївського ГКР для повернення в надра супутніх пластових вод; 
- Реконструкція УКПГ Макіївського ГКР. Перепідключення газопроводу-шлейфа із труби d114х8 довжиною 6224 м свердловини №19 до УПГ Макіївського ГКР та газопроводу шлейфа свердловини №21 до УКПГ Макіївського ГКР довжиною 1940 м для повернення в надра супутніх пластових вод. 
Повернення СПВ, що утворюються при видобуванні вуглеводнів, планується здійснювати шляхом їх закачування в свердловину №19 Макіївського ГКР. Технологічна  схема повернення СПВ у надра передбачає максимальне використання існуючої системи  збору СПВ, обладнання та комунікацій Макіївського ГКР. Проектна тривалість будівництва  складає: 1,5 місяці – переобв’язка свердловини №19, 2 місяці – реконструкція УКПГ  Макіївського ГКР та перепідключення газопроводів-шлейфів свердловин №21 та №19. 
Орієнтовний об’єм закачування СПВ в свердловину №19 Макіївського родовища становить 12 м3/добу при рекомендованому тиску на усті 50 кгс/см2(±10%). 
В адміністративному відношенні Макіївське родовище знаходиться в межах Сєвєродонецького, Сватівського районів Луганської області та Краматорського району Донецької області (до реформи децентралізації – Кремінського району Луганської області та  Краснолиманського району Донецької області). Ольгівське родовище знаходиться в межах  Сватівського району Луганської області та Ізюмського району Харківської області (до  реформи децентралізації – Кремінського району Луганської області та Борівського району  Харківської області). Північномакіївське – в межах Сєвєродонецького та Сватівського районів  Луганської області (до реформи децентралізації – Кремінського та Сватівського районів  Луганської області). 
Об’єкти, на яких утворюються СПВ – установки підготовки газу та нафти (УПНГ) та комплексної підготовки газу (УКПГ) розташовані в межах Сєвєродонецького та Сватівського районів Луганської області (до реформи децентралізації – Кремінського району Луганської  області). УКПГ Макіївського ГКР розташоване в адміністративних межах Кремінської  територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області (до реформи  децентралізації – Червонопопівська сільська рада Кремінського району Луганської області) за  межами населених пунктів. Відстань до найближчого населеного пункту – с. Червонопопівка  Сєвєродонецького (раніше – Кремінського) району Луганської області – становить близько 2  км. 
Газопроводи-шлейфи свердловин №19 і №21 проходять по землям в адміністративних межах Кремінської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області та Лиманської територіальної громади Краматорського району Донецької області (до реформи  децентралізації – Червонопопівська сільська рада Кремінського району Луганської області та  Рідкодубівська сільська рада Краснолиманського району Донецької області) за межами населених пунктів. 
Свердловина №19 Макіївського ГКР, через яку планується повернення СПВ в надра, розташована в адміністративних межах Лиманської територіальної громади Краматорського району Донецької області (раніше - Рідкодубівська сільська рада Краснолиманського району  Донецької області) за межами населених пунктів. Відстань до найближчого населеного пункту  – с. Червонопопівка Сєвєродонецького (раніше – Кремінського) району Луганської області – становить близько 4 км. 
(загальні технічні характеристики, у тому числі параметри планованої діяльності (потужність, довжина, площа, обсяг виробництва тощо), місце провадження планованої діяльності)
2. Суб’єкт господарювання 
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «КУБ-ГАЗ», код за  ЄДРПОУ 30694895. 
(повне найменування юридичної особи, код згідно з ЄДРПОУ або прізвище, ім’я та по батькові 
фізичної особи - підприємця, ідентифікаційний код або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні  переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про  це відповідному контролюючому органу і мають відмітку у паспорті) 
Юридична адреса – 61068, м. Харків, проспект Московський, буд. 179-Б, оф. 604. Контактний номер телефону: (057) 717-70-29, (057) 717-73-60. 
(місцезнаходження юридичної особи або місце провадження діяльності фізичної особи – підприємця (поштовий індекс,  адреса), контактний номер телефону) 
3. Уповноважений орган, який забезпечує проведення громадського обговорення
Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України. Поштова адреса: вул. Митрополита Василя Липківського, 35, Київ, 03035, номер телефону: (044) 206-31-15,  206-31-13; електронна пошта: OVD@mepr.gov.ua.  
Контактна особа – Котяш Лада Павлівна.  
(найменування уповноваженого органу, місцезнаходження, номер телефону та контактна особа) 
4. Процедура прийняття рішення про провадження планованої діяльності та  орган, який розглядатиме результати оцінки впливу на довкілля  
Відповідно до законодавства рішеннями про провадження даної планованої діяльності  будуть: 
- Висновок з оцінки впливу на довкілля, що видається Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України відповідно до Закону України «Про оцінку впливу на  довкілля» (зі змінами); 
- Дозволи на виконання будівельних робіт та повідомлення про початок виконання будівельних робіт щодо об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з незначними наслідками (СС1)/про зміну даних у повідомленні про початок виконання будівельних робіт щодо об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з незначними наслідками (СС1), що видаються / реєструються  
Державною архітектурно-будівельною інспекцією України відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» (зі змінами). 
(вид рішення про провадження планованої діяльності, орган, уповноважений його видавати, 
нормативний документ, що передбачає його видачу) 
5. Строки, тривалість та порядок громадського обговорення звіту з оцінки впливу  на довкілля, включаючи інформацію про час і місце усіх запланованих громадських  слухань 
Тривалість громадського обговорення становить 25 робочих днів (не менше 25, але не  більше 35 робочих днів) з моменту офіційного опублікування цього оголошення (зазначається  у назві оголошення) та надання громадськості доступу до звіту з оцінки впливу на довкілля та  іншої додаткової інформації, визначеної суб’єктом господарювання, що передається для  видачі висновку з оцінки впливу на довкілля. 
Протягом усього строку громадського обговорення громадськість має право подавати  будь-які зауваження або пропозиції, які, на її думку, стосуються планованої діяльності, без необхідності їх обґрунтування. Зауваження та пропозиції можуть подаватися в письмовій  формі (у тому числі в електронному вигляді) та усно під час громадських слухань із внесенням  до протоколу громадських слухань. Пропозиції, надані після встановленого строку, не  розглядаються. 
Тимчасово, на період дії та в межах території карантину, встановленого Кабінетом  Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної  хвороби (СОVID-19), спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, до повного його скасування та  протягом 30 днів з дня скасування карантину, громадські слухання не проводяться і не  призначаються на дати, що припадають на цей період. 
Громадські слухання (перші) відбудуться _________________________________________ (зазначити дату, час, місце та адресу проведення громадських слухань) 

Громадські слухання (другі) відбудуться _______________________________________
(вказати дату, час, місце та адресу проведення громадських слухань) 
6. Уповноважений центральний орган або уповноважений територіальний орган,  що забезпечує доступ до звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої доступної інформації  щодо планованої діяльності  
Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України. Поштова адреса: вул. Митрополита Василя Липківського, 35, Київ, 03035, номер телефону: (044) 206-31-15,  206-31-13; електронна пошта: OVD@mepr.gov.ua.  
Контактна особа – Котяш Лада Павлівна.  
(зазначити найменування органу, місцезнаходження, номер телефону та контактну особу)
7. Уповноважений центральний орган або уповноважений територіальний орган,  до якого надаються зауваження і пропозиції, та строки надання зауважень і пропозицій Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України. Поштова адреса: вул. Митрополита Василя Липківського, 35, Київ, 03035, номер телефону: (044) 206-31-15,  206-31-13; електронна пошта: OVD@mepr.gov.ua.  
Контактна особа – Котяш Лада Павлівна.  
(зазначити найменування органу, поштову та електронну адресу, номер телефону та контактну особу) 
Зауваження і пропозиції приймаються протягом усього строку громадського  обговорення, зазначеного в абзаці другому пункту 5 цього оголошення. 
8. Наявна екологічна інформація щодо планованої діяльності 
Звіт з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності. 
(зазначити усі інші матеріали, надані на розгляд громадськості) 
(зазначити іншу екологічну інформацію, що стосується планованої діяльності) 
9. Місце (місця) розміщення звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої додаткової  інформації (відмінне від приміщення, зазначеного у пункті 6 цього оголошення), а також  час, з якого громадськість може ознайомитися з ними. 
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «КУБ-ГАЗ», 61068,  м. Харків, проспект Московський, буд. 179-Б, оф. 604, контактна особа – Доннік Оксана  Василівна. 
Красноріченська селищна рада Сватівського району (раніше – Кремінського) Луганської області, 92915, Луганська обл., Сватівський р-н, смт Красноріченське,  вул. Центральна, буд. 20, контактна особа – Глущенко Сергій Анатолійович. 
Сватівська міська рада Луганської області, 92603, Луганська обл., Сватівський р-н,  м. Сватове, площа 50-річчя Перемоги, буд. 36, контактна особа – Сліпець Віта Володимирівна. 
Коломийчиська сільська рада Сватівського району Луганської області, 92622,  Луганська обл., Сватівський р-н, с. Коломийчиха, вул. Першотравнева, буд. 25, контактна  особа – Мартовицький Олександр Іванович. 
Кремінська міська рада Сєвєродонецького району (раніше – Кремінського) Луганської  області, Україна, 92900, Луганська обл., Сєвєродонецький р-н, м. Кремінна, просп. Дружби,  буд. 13, контактна особа – Струк Володимир Олексійович. 
Лиманська міська рада Донецької області, 84406, Донецька обл., м. Лиман,  вул. Незалежності, буд. 46, контактна особа – Журавльов Олександр Вікторович.     Борівська селищна рада Ізюмського району (раніше – Борівського) Харківської області, 63801, Харківська обл., Ізюмський р-н, смт Борова, вул. Миру, буд. 19, контактна особа – Тертишний Олександр Володимирович.
Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35, контактна особа – Котяш Лада Павлівна.  Громадськість може ознайомитися зі звітом з оцінки впливу на довкілля  з 16 липня 2021 року. 
(найменування підприємства, установи, організації, місцезнаходження, дата, з якої громадськість може ознайомитися з  документами, контактна особа)

ЗВІТ З ОЦІНКИ ВПЛИВУ НА ДОВКІЛЛЯ ПЛАНОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ — ПОВЕРНЕННЯ СУПУТНЬО-ПЛАСТОВИХ ВОД (СПВ)  В НАДРА МАКІЇВСЬКОГО ГКР ПРИ ВИДОБУВАННІ КОРИСНИХ КОПАЛИН (ВУГЛЕРОДНІВ) В МЕЖАХ МАКІЇВСЬКОГО, ОЛЬГІВСЬКОГО ТА ПІВНІЧНОМАКІЇВСЬКОГО РОДОВИЩ 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner