Цифрове свідоцтво про народження із застосунку «Дія»!

 

З 16 липня 2021 року, відвідавши Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Лиманської міської ради жителі громади мають можливість поділитися цифровою копією свідоцтва про народження дитини із застосунку «Дія» при отриманні адміністративних послуг у сфері реєстрації місця проживання.
Як скористатися даним сервісом:
•    Потрібно відкрити документ у «Дії» на вкладці із штрих-кодом.
•    Відправити дані через застосунок, щоб адміністратор відсканував відповідний код.
•    «Дія» запитує дозвіл на доступ до документа та формує його цифрову копію.
•    «Дія» передає інформацію до Реєстру Лиманської територіальної громади.
Важливо, що цифрове свідоцтво про народження в «Дії» має таку ж юридичну силу, як і його паперовий аналог, відповідно до поставнови Кабінету Міністрів України 23.09. 2020 № 911 «Про реалізацію експериментального проекту щодо застосування відображення в електронному вигляді інформації, що міститься у свідоцтві про народження, та інформації про зареєстроване місце проживання, що є у володінні та розпорядженні Державної міграційної служби».
Дякуємо команді Renome Smart Municipal та команді Дія за втілення в Реєстрі Лиманської територіальної громади сервісу, який забезпечить високий рівень надання адміністративних послуг громадянам!
Нагадуємо, що громадяни також мають можливість поділитися цифровою копією паспорта громадянина України у вигляді ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон із застосунку «Дія» для отримання послуг у Центрі надання адміністративних послуг виконавчого комітету Лиманської міської ради.
Зроблено ще один важливий крок на шляху сучасної, цифрової держави до так званого режиму «без паперів».

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner