Щорічний фестиваль історичних реконструкцій “Дике поле. Шлях до Європи”

 

17 липня делегація від Лиманської громади на чолі з міським головою Олександром Журавльовим взяли участь у щорічному фестивалі історичних реконструкцій “Дике поле. Шлях до Європи”. Захід відбувся традиційно на березі штучного водосховища поблизу села Назарівка Нікольської територіальної громади в межах охоронної зони Українського степового природного заповідника «Кам’яні Могили».
Цього року на фестиваль завітали творчі колективи з усієї області, на десятках локацій майстри та майстрині демонстрували приклади народних мистецтв, колективи реконструкторів показали гостям етапи життя Дикого поля від часів скіфів до доби відродження незалежності.  Лиманську громаду представляв колектив ЦКД с. Рубці та учасники художньої самодіяльності, вони презентувала скіфську добу. 
Для всіх бажаючих  учасники історико-етнографічного комплексу «Азовська дружина», лицарського клубу «Бродекс», «Люті козаки» та Козацький клуб «Ротар» влаштували показові виступи, які показують життя у степах Донеччини козацької доби, вчили стріляти з луків та битись на мечах, на різних локація були тематичні фотозони.
Також на головній сцені фестивалю виступив гурт «Тінь сонця», у вечорі відбулося театралізоване дійство «Битва на Кальці» та файер-шоу.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner