Тільки легально оформлений працівник має право на належну пенсію та відповідні соціальні гарантії

 

Відділ забезпечення наповнення бюджету № 2 фінансово-економічного управління Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області звертає увагу громадян:
Офіційно оформлена робота є гарантією стабільності та соціальною захищенністю, а для роботодавців - запорукою процвітання бізнесу та іміджу.
Тому наголошуємо, що працівник не може бути допущений до роботи без укладання трудового договору та надання повідомлення до територіального органу Державної податкової служби про прийняття працівника на роботу.
Відповідно до діючого пенсійного законодавства встановлена пряма залежність розмірів пенсій від страхового стажу та заробітку, з якого фактично сплачені страхові внески до Пенсійного фонду. Для зарахування до страхового стажу найманому працівнику повного місяця роботи працедавець зобов'язаний нарахувати йому заробітну плату в розмірі, не нижчому за встановлений законодавством мінімум, та щомісячно сплачувати не менше за мінімальний єдиний соціальний внесок (з 01 січня 2021 року становить 1320,00 грн.).
В разі, коли працівнику нарахована заробітна плата на рівні, або більше законодавчо встановленого мінімального розміру, з якої сплачено єдиний соціальний внесок, то такий місяць повністю враховується в страховий стаж і заробітна плата за цей місяць береться для обчислення пенсії.
Шановні роботодавці, будьте відповідальними перед найманими працівниками, державою і собою, пам'ятаючи, що запорукою доброї репутації є, передусім – чесність та ділова порядність!
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner