Пам’ятаємо нашого земляка — захисника України - Красногрудя Дмитра Анатолійовича

 

13 липня виповнюється перша роковина з дня загибелі Захисника України — гідного сина Лиманської землі — Красногрудя Дмитра Анатолійовича.
Народився 18 жовтня 1978 р. у м. Лиман, Донецька область.
Служив у 137-у окремому батальйоні морської піхоти (35-ої окремої бригади морської піхоти) на посаді командира взводу у званні лейтенант (посмертно). Загинув 13 липня 2020 р. під час виконання бойового завдання з обстеження підходів до позицій батальйону у «сірій» зоні поблизу смт Зайцеве внаслідок підриву на міні. Під час пошуково-евакуаційних виходів з розшуку тіла загиблого загинули також сержант-медик Микола Ілін та сержант Ярослав Журавель. Похований у м. Лиман, Донецької області. Залишились батьки, дружина та два сина.
Указом Президента України № 480/2015 від 20 серпня 2015 року, "за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни». 
Указом Президента України № 270/2019 від 17 травня 2019 р., "за значні особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, громадянську мужність, самовідданість у відстоюванні конституційних засад демократії, прав і свобод людини, вагомий внесок у культурно-освітній розвиток держави, активну волонтерську діяльність", нагороджений медаллю "За військову службу Україні". 
Указом Президента України № 304/2020 від 5 серпня 2020 року, "за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). 
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner