Шановні земляки! Дорогі Лиманці!

 

Від імені Лиманської міської ради, її виконавчого комітету та від себе особисто вітаю Вас з 7-ю річницею звільнення міст Східної України від російської окупації!
Минуло 7 років як один за одним міста Східної України звільнили від російського окупанта. Вже 7 років ми живемо на вільній від російського агресора рідній українській землі. Розпочалося звільнення міст Східної України саме з нашого міста. 3 червня 2014 року одночасним ударом із трьох напрямів українські військові пішли у наступ і силами АТО 4 червня Лиман звільнили від окупації, і вже наступного дня у місті знову майорів синьо-жовтий стяг. До 19 червня тривали кровопролитні бої за визволення населених пунктів Лиманщини біля селища Ямпіль, сел Закітного та Кривої Луки. 
5-6 липня 2014 року завдяки українським військовим у ході Антитерористичної операції визволено міста Слов’янськ, Краматорськ, Бахмут, Дружківку та Костянтинівку. Тому саме 5 липня, коли ці міста повернулися під контроль української влади, кожного року відзначається річниця звільнення міст Східної України. Визволення цих міст стало визначальним моментом у ході Антитерористичної операції у 2014 році. 
Ми ніколи не забудемо подвиг українських військових, які звільняли міста Східної України від окупації, саме завдяки їхньому героїзму та мужності ми можемо жити вільно на своїй землі. З відновленням української влади у наші міста прийшов не лише мир, а й відновлення інфраструктури, налагодження повноцінної життєдіяльності міст, можливість для демократичних реформ, інтеграції у відкритий інформаційний та економічний простір. 
Ми завжди з вдячністю будемо згадувати тих героїв, які полягли за визволення міст Східної України. Болем у серці завжди відбиватиметься  згадка за всіма полеглими в ім’я Батьківщини. 
Лиманці шанують пам’ять своїх земляків, волонтерів, героїв АТО, які загинули в боротьбі за суверенну та незалежну Україну: Валерія Сала, Володимира Бражника, Геннадія Запару, Сергія Карпа, Ростислава Пронькова, Олексія Кудрявцева, Дмитра Красногрудя. Пам'ять про них завжди жива в наших серцях. 
Проте війна триває й надалі. Українські військові, мужні захисники Батьківщини, непохитно стоять на захисті кордонів нашої держави. Щиро вірю, що невдовзі прийде на нашу Донеччину довгоочікуваний мир і  прапор України замайорить над кожним населеним пунктом області! 
З Днем звільнення міст Східної України! 

Лиманський міський голова О.В. Журавльов
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner