7 річниця звільнення населених пунктів Лиманської ТГ від російської окупації


19 червня заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна, заступник Командувача операції Об'єднаних сил полковник Григорій Токар, Лиманський міський голова Олександр Журавльов, учасники бойових дій, рідні і близькі загиблих в АТО/ООС, представники громадських організацій АТО/ООС, жителі ТГ вшанували героїв, які поклали своє життя за визволення Лиманщини.     
Сьогодні, минає сьома річниця з дня звільнення населених пунктів Лиманської ТГ від російської окупації. Під час визволення міста Лиман та населених пунктів Лиманщини у 2014 році загинуло 19 військовослужбовців. 
19 червня 2014 року на автошляху Лиман-Сіверськ точилися запеклі бої. На цьому місці загинуло 9 військовослужбовців  25-ої повітряно-десантної, 95-ї аеромобільної бригад Збройних сил України та Національної Гвардії України. Того ж дня, біля села Закітне семеро військовослужбовців 24 окремої механізованої бригади Збройних Сил України віддали своє життя боронячи місто від ворога. Ще двоє загинули неподалік с. Крива Лука 30 червня та 
2 липня 2014 року.
«Лиманці у вічному боргу перед мужніми захисниками, які не шкодуючи власного життя, захистили нашу землю від ворогів. Щиро дякую кожному військовослужбовцю, який брав участь у визволенні нашої Лиманщини та відстояв наше право вільно жити на власній землі.
Висловлюю найщиріші співчуття рідним і близьким загиблих та вклоняюся світлій пам’яті військових, які полягли у боях за Лиманську землю.» - сказав Олександр Журавльов
Під час меморіальних заходів пройшли літії за загиблими визволителями населених пунктів Лиманської територіальної громади. Присутні вшанували пам’ять загиблих героїв хвилиною мовчання та поклали квіти до Пам’ятних знаків та меморіальних дошок, які встановлено на місцях бойової слави 2014 року.
 

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner