Шановні земляки та гості міста!

 

Від імені Лиманської міської ради, її виконавчого комітету та від себе особисто сердечно вітаю вас з 7-ю річницею визволення населених пунктів Лиманської територіальної громади від російської окупації. 
У 2014 році, в час, коли на Донеччину нагрянула біда, небайдужі й хоробрі українські військові, не вагаючись стали на захист незалежності країни. 
Найперші й найзапекліші бої у ході Антитерористичної операції на Сході країни відбулися саме на Лиманщині. В червні 2014 року, після визволення нашого міста, розпочалися жорстокі бої за визволення населених пунктів Лиманщини від російської окупації. 
Найкривавіші сутички з бойовиками сталися біля селища Ямпіль, сел Закітного та Кривої Луки. Саме ці населені пункти були стратегічно важливими для бойовиків, тому українське командування поставило найважливішу ціль — відвоювати ці села! На визволення населених пунктів були кинуті найкращі сили й у ході запеклих боїв 19 червня Лиманщину було звільнено. 
Українські військовослужбовці з честю довели стійкість, мужність та непоборність Української армії. За визволення нашої Лиманщини віддали своє життя 18 військовослужбовців 24-ї механізованої, 25-ої повітряно-десантної, 95-ї аеромобільної бригад Збройних сил України, Головного управління розвідки, Національної Гвардії України: Степан Воробець, Юрій Голополосов, Ігор Кісельов, Андрій Клочко, Максим Коваль, Володимир Кравчук, Олексій Крементар, Андрій Литвиненко, Микола Люшенко, Ігор Ляшенко, Віталій Мосьпан, Андрій Повстюк, Юрій Прихід, Віктор Семчук, Віктор Сивак, Олександр Скульський, Микола Шайнога, Олексій Шевченко. 
Лиманці у вічному боргу перед мужніми захисниками, які не шкодуючи власного життя, захистили нашу землю від ворогів. Щиро дякую кожному військовослужбовцю, який брав участь у визволенні нашої Лиманщини та відстояв наше право вільно жити на власній землі. 
Висловлюю найщиріші співчуття рідним і близьким загиблих та вклоняюся світлій пам’яті військових, які полягли у боях за Лиманську землю. 
Але, на жаль, війна на Донеччині триває й немало сміливих синів України полягло за суверенітет та територіальну цілісність нашої країни. Серед них й гідні сини нашої Лиманської землі.  
Ми шануємо пам’ять наших земляків, героїв АТО/ООС, волонтерів, які віддали своє життя за Батьківщину: Валерія Сала, Володимира Бражника, Геннадія Запару, Сергія Карпа, Ростислава Пронькова, Олексія Кудрявцева, Дмитра Красногрудя. 
Вічна слава й шана патріотам, які загинули за свободу рідної країни! З Днем визволення, шановні земляки! 

Лиманський міський голова О.В. Журавльов
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner