В Лимані говорили про Права та Обов’язки неповнолітніх

 

Сьогодні, 1 червня 2021 року,  для неповнолітніх до Дня захисту дітей представники відділу пробації спільно з начальником «Лиманське бюро правової допомоги» Краматорського міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Артемом Вороновим провели просвітницький захід на тему: Права та обов’язки людини».
В ході заходу представник #БПД неповнолітнім розповів про їхні права й свободи, визначені Конвенцією про права дитини, як правильно реалізовувати свої права; пояснив, як ці права реалізовувати та захищати, підвищити правову свідомість, та підвищувати юридичну грамотність. 
Також представник #БПД звернув увагу підлітків на правові орієнтири для кожної дитини, особливо :
Якщо тебе образили на вулиці чи в навчальному закладі, ти можеш попростити захисту (батьків, учителів, поліції, державні органи опіки та піклування, міністерство центру з надання безоплатної правової допомоги) – ТИ МАЄШ ПРАВО БЕЗОПЛАТНО ОТРИМАТИ УСІ ВИДИ ПРАВОВИХ ПОСЛУГ!!!
По завершенню заходу неповнолітнім були надані відповідні буклети з контактними даними центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги / правової допомоги та інформацією з актуальних правових питань.
Подібні заходи спрямовані на інформаційне підвищення  підлітків щодо механізму захисту їхніх прав у повсякденному житті у правовий спосіб, вироблення критичного ставлення до порушень і порушників прав людини та формування усвідомлювати звичку дотримуватись правил поведінки.

Лиманський МВ філії ДУ «Центр пробації» в Донецькій області 
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner