На Донеччині викрито схему розтрачання коштів комунального підприємства на 1,4 млн гривень

 

Управлінням боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, Головного управління ДПС у Донецькій області встановлено факти нанесення збитків комунальному підприємству протягом 2020 року на суму                    1,4 млн гривень.
У ході аналітичного дослідження податківцями Донеччини було встановлено факти причетності директора підприємства до розтрачання коштів комунального підприємства шляхом придбання будівельних матеріалів за депозитні кошти для приватних підприємств без економічної мети та в рахунок заборгованості.
Комунальним підприємством було знято кошти з депозитного рахунка та перераховано на адресу постачальників будівельних матеріалів, що підтверджується банківськими виписками та даними бухгалтерського обліку. Відвантаження сплачених товарно-матеріальних цінностей відбулось безпосередньо на адресу підприємств-будівельників, які виконують бюджетне замовлення та не мають обігових коштів для виконання передбачених робіт. Дебіторська заборгованість перед комунальним підприємством не погашена та погашатися не буде.
Втрати комунального підприємства за рахунок недоотримання депозитних відсотків з причин дострокового зняття депозиту і подальших нарахувань протягом майбутніх періодів, не погашення дебіторської заборгованості підприємствами – будівельниками та подальша легалізація коштів останніми склали 1,4 млн гривень.
Матеріали долучено до кримінального провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 2 ст. 358 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі на даний час проводиться досудове розслідування слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у Донецькій області.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner