Профілактика з неповнолітніми суб’єктами пробації

 

Профілактика правопорушень серед молоді – це сукупність державних і громадських заходів, спрямованих на нейтралізацію причин та умов правопорушень і злочинності. Складовими цієї важливої справи є формування у підлітків правильних потреб та інтересів, підвищення їх правосвідомості, винятком не є і підлітки, які перебувають на обліку у відділі пробації. 
12.05.2021 в приміщенні #Лиманський міський відділ відбулась ZOOM конференція з представниками Лиманського міського центру соціальних служб (далі - #Лиманський міський центр соціальних служб) було проведено профілактичний захід  на тему: «Правопорушення та його наслідки» для неповнолітніх суб’єктів пробації. 
Захід проходив в форматі відеолекторію. Представник ЦСС  розповів дітям про наслідки, які чекають на людину під час  вчинення адміністративних чи кримінальних правопорушень. Наголосив також на  мотивацію вчинків неповнолітніх, які значно впливають на їх вікові особливості, а саме: 
•    недостатній життєвий досвід;вплив оточуючих (особливо дорослих осіб);
•    бажання показати себе самостійним і намагання звільнитися від контролю та опіки з боку батьків; 
•    специфічне трактування таких понять, як сміливість, чесність, дружба;
•    неправильна оцінка конкретних життєвих ситуацій;
•    недостатній розвиток, а інколи і повна відсутність критичного ставлення до своїх вчинків та вчинків інших.
•    формування вмінь стримувати безглузді вчинки та бажання, керувати собою, виробляти тверду волю; 
•    виховування почуття правової самосвідомості, поваги до української держави, конституційних прав і обов’язків кожного громадянина та запобігання насильства в будь-якому його прояві.
Відділ пробації запропонував підліткам для перегляду відеоролики, а саме: Булінг, як один з різновидів насилля серед дітей. Після перегляду відео учні брали участь в обговоренні даної проблеми.
Наприкінці заняття учасники заходу провели цікаві вправи для закріплення знань у підлітків про насилля та його видів.  
Присутні неповнолітні були досить активні, задавали запитання до представників ЦСС, ті ж, в свою чергу, з задоволенням давали відповіді на задані запитання.    
Отже, проведений захід є підвищенням обізнаності молоді щодо проблем домашнього насильства чи будь-якого іншого прояву насильства серед дітей, жінок, чоловіків.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner