Шановні ветерани Другої світової війни! Дорогі земляки!

 

8-9 травня ми відзначаємо День пам'яті та примирення і річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні!
Друга світова війна стала найтрагічнішою та найстрашнішою подією в історії  XX століття, найболючішою згадкою у серцях мільйонів наших співвітчизників.
Внесок Українців у загальну перемогу над нацизмом важко переоцінити. Понад 6 мільйонів українців у кровопролитних боях з нацистською навалою відстоювали свободу не лише нашої Батьківщини, але й всієї Європи. В Україні зруйновано понад 700 міст і містечок, 16,5 тисяч промислових підприємств, 18 тисяч лікувальних установ, 33 тисячі шкіл, технікумів, вузів. Проте найстрашнішими були людські втрати, які за підрахунками становлять близько 8-10 мільйонів чоловік, з них 3-4 мільйони військових та понад 5 мільйонів цивільних.
Сімдесят шість років минуло з тієї страшної війни, але в пам’яті народній назавжди залишиться згадка, якою ціною нам дісталася ця Перемога. Час плине, але ми завжди пам’ятатимемо тих солдатів, партизанів, підпільників та весь український народ, який мужньо й героїчно протистояв ворогу заради щасливого майбутнього рідної Батьківщини.
В день пам’яті і примирення ми згадуємо всіх, чиє життя відібрала війна. Душі наші й досі болять за тими, хто поліг на полі бою: за розстріляними, закатованими, замученими у концтаборах, вивезеними на роботи.
Свято Перемоги є одним з символів героїчного минулого, величі духу і мужності нашого народу, який подолав ворога, пройшовши тяжкими шляхами війни. Стійкість, мужність і самопожертва наших батьків, дідів, прадідів у цій страшній війні – істинний приклад патріотизму для сучасних героїв, які зараз відстоюють суверенітет та територіальну цілісність нашої країни.
Шановні ветерани! З глибокою повагою, висловлюю щиру подяку за Ваш неоціненний подвиг, за вашу мужність з якою Ви вистояли усі лихоліття війни й відвоювали свободу нашої Батьківщини.
Бажаю Вам міцного здоров’я і довголіття, бадьорості духу, добра, родинного затишку й злагоди, щирої людської шани й вдячності нащадків!
Нехай у Ваших домівках панує любов і достаток, а ваші рідні й близькі оточують Вас піклуванням та турботою!

Міський голова О.В. Журавльов
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner