Публічну безпеку під час травневих свят на Донеччині забезпечуватимуть понад 1500 правоохоронців

 

Під час релігійних заходів церкви та кладовища перебуватимуть під охороною поліції. Поліцейські стежитимуть за дотриманням громадського порядку та карантинних обмежень. Також через великий потік транспорту буде посилено нагляд за безпекою дорожнього руху та збільшено наряди поліції на блокпостах.
Поліція Донецької області посилює заходи безпеки у святкові вихідні, особливо 2 та 9 травня під час Великодня та провідної неділі й Дня перемоги над нацизмом у другій світовій війні.
До охорони публічного порядку на території Донецької області планується залучити максимальну кількість особового складу, а саме понад 1500 працівників поліції, військовослужбовців Національної гвардії та курсантів.
З 21:00 1 травня поліцейські візьмуть під цілодобову охорону 254 храми, де планується проведення богослужінь. Безпосередньо біля культових споруд чергуватимуть понад 750 правоохоронців.
У провідну неділю на охорону понад 300 кладовищ буде залучено близько 900 правоохоронців. Очікується, що в кожному заході візьмуть участь близько 10 000 громадян.
Поліцейські не тільки забезпечуватимуть публічну безпеку, але й контролюватимуть дотримання громадянами карантинних обмежень: соціальної дистанції 1,5 метра – 4 кв. м. на одну особу та носіння всіма учасниками відправ індивідуальних засобів індивідуального захисту
Напередодні правоохоронці обговорили з представниками духовенства, в тому числі Святогірської Свято-Успенської лаври, порядок проведення заходів і наголосили на дотриманні протиепідемічних правил під час богослужінь.
Поліція збільшує кількість патрулів на автодорогах, посилює безпеку на воді для забезпечення безпечного дозвілля людей.
Крім того, нагадуємо про необхідність дотримання закону про декомунізацію та недопущення використання забороненої символіки.
Поліцейські закликають мешканців та гостей Донеччини з розумінням поставитися до заходів безпеки, необхідних для збереження життя та здоров’я.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner