Профілактика серед неповнолітніх суб’єктів пробації

 

28.04.2021, в приміщенні Служби у справах дітей Лиманської міської ради (далі - ССД) завітали провідний інспектор Лиманського міського відділу пробації разом з неповнолітніми суб’єктами пробації, де головний спеціаліст ССД провів профілактичну бесіду щодо попередження повторних кримінальних правопорушень та методів протидії насиллю вдома і в компанії серед підлітків.
Метою заходу стало:
- ознайомлення з основними причинами скоєння правопорушень та шляхів їх попередження; роз’яснення особливостей застосування норм права до підлітків та їх відповідальність за вчинення кримінальних правопорушень;
- ознайомлення учасників із поняттям «насильство» та функціями служб, які можуть допомогти їм у захисті прав людини від насильства;
- сприяти формуванню вміння розпізнавати різні види насильства;
- розвивати навички запобігання виникненню насильства в родині та підліткових компаніях.
В ході зустрічі спеціаліст ССД звернула увагу на важливість проведення корисного дозвілля неповнолітніми на ознаки дружніх, недружніх компаній; способи протидії агресії та насиллю у підлітковому середовищі.
Неповнолітнім було рекомендовано дотримуватися законослухняної поведінки у повсякденному житті та не порушувати права і свободи членів родини як людини так і громадянина, не завдавати шкоди ні моральної, ні фізичної, ні психологічної.
У разі будь якого прояву насильства по відношенню до себе чи інших людей, обов’язково звертатися до відповідних органів для захисту своїх прав і свобод.
Проведення бесід індивідуально-профілактичного характеру щодо неповнолітніх спрямовує на забезпечення попередження рецидивної злочинності, профілактику агресивної поведінки, мотивацію позитивних змін особистості та поліпшення соціальних стосунків.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner