Працівникам медичних закладів щодо електронного сервісу ПФУ «Автоматичне призначення пенсії»

 

12 квітня 2021 року начальник відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів № 2 Бахмутсько-Лиманського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області Алевтина Скора та головний спеціаліст відділу забезпечення наповнення бюджету фінансово-економічного управління Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Юлія Гамаюнова зустрілись з працівниками  Комунальних некомерційних підприємств «Лиманська центральна районна лікарня» та «Центр первинної медико-санітарної допомоги Лиманської міської ради».
Спеціалісти Фонду розповіли про електронну послугу Вебпортала Пенсійного фонду України - «Автоматичне призначення пенсії». В особистому кабінеті застрахованої особи на порталі є можливість подання «Анкети-заяви на автоматичне призначення пенсії». В формі Анкети деякі поля заповнюються автоматично, за даними особи наявними на порталі, деяку інформацію необхідно додати в ручному режимі.
Під час формування Анкети-заяви найбільше часу займає додавання файлів сканованих документів, що підтверджують набутий трудовий стаж та які ідентифікують особу. Файли документів необхідно підкріпити у відповідному розділі, кожний розділ містить перелік необхідних документів.
Підтвердженням того, що людина виявила бажання подати документи для призначення пенсії в автоматичному режимі є проставлення відповідної відмітки про надання згоди.
Ще раз візуально перевіривши повноту та правильність заповнення всіх полів, перелік доданих документів необхідно натиснути кнопку «Відправити до ПФУ».
Система передбачає зворотній зв’язок за результатами опрацювання звернення. Так, у вкладці «Мої повідомлення» буде надходити інформація щодо опрацювання звернення спеціалістами Фонду.
Документи, які надаються для призначення пенсії при опрацюванні звернення «Автопризначення пенсії» буде оцифровано та атрибутовано спеціалістами Фонду. На їх підставі буде сформовано електронну пенсійну справу, складові якої, стануть доступні для перегляду у відповідному розділі на вебпорталі «Моя пенсія» особам, які набули статусу пенсіонерів.
Процес оцифрування та атрибутування документів, таких як трудова книжка чи інших документів про стаж, можна спростити, якщо подати їх заздалегідь, а саме надіславши для опрацювання скановані копії документів за допомогою сервісу «Надання скан-копії трудової книжки». Зробити це можна незалежно від часу виходу на пенсію, послуга доступна для всіх користувачів, які авторизувалися із кваліфікованим електронним підписом.
Автоматичне призначення пенсії – дуже актуальний на сьогодні сервіс, оскільки дозволяє призначити пенсію без відвідування Пенсійного фонду та відповідно уникнути небажаних контактів під час карантину.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner