Уряд розширив програму державної підтримки аграріїв на 2021 рік

 

На засіданні Уряду прийнято постанову, яка розширює державну підтримку сільгоспвиробників на 2021 рік, доповнивши її шістьма новими програмами. Таке рішення прийнято в рамках реалізації Закону України щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки аграріїв. Нові програми дозволять забезпечити стабільність діяльності аграріїв та збільшення виробництва.  Це, в свою чергу, покращить продовольчу безпеку держави та доступність товарів для кінцевого споживача.
Серед нових програм підтримки АПК:
– державна підтримка страхування сільськогосподарської продукції;
– відшкодування втрат від пошкодження посівів сільськогосподарських культур внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру;
– державна підтримка сільгоспвиробників, які використовують меліоровані землі;
– державна підтримка виробників органічної сільськогосподарської продукції;
– державна підтримка виробників картоплі;
– державна підтримка сільгоспвиробників шляхом виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь (гречка). Підтримка полягає у виплаті 3,5 тис. грн на гектар господарству площею до 50 гектар. Одне господарство зможе за цим напрямом отримати до 175 тис. грн, що допоможе суттєво збільшити площі посівів гречки, сприятиме відновленню культури виробництва гречки, а також є корисним з точки зору сівозміни і впливу на ґрунти.

Відділ економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету Лиманської міської ради 
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner