Форвардні закупівлі зерна врожаю 2021 року

 

Акціонерне товариство Аграрний фонд (далі – АТ Аграрний фонд) – оператор аграрного сектору України, 100% акцій якого належать державі. Метою діяльності АТ Аграрний фонд є створення сприятливих умов для розвитку сільського господарства, функціонування ринку сільськогосподарської продукції, підтримки вітчизняного сільськогосподарського товаровиробника.
Враховуючи специфіку діяльності та інтереси агровиробників, АТ Аграрний фонд удосконалив умови форвардних контрактів – це лише необхідний мінімум документів, швидке рішення, прозорі умови та додатковий захист врожаю від кліматичних ризиків, через механізм страхування майбутнього врожаю.
Рівень цін весняної кампанії форвардної програми, виходячи з яких здійснюватиметься передплата за договорами, на зерно пшениці 2 класу – 5800 грн/т, пшеницю 3 класу – 5600 грн/т, жито 2 та 3 класів – 4000 грн/т.
Розмір авансового платежу встановлено на рівні 65% від загальної вартості поставки за договором, у відповідності до системи оцінки клієнтів.
Закриття форвардного контракту відбувається за ринковою ціною в регіоні, яка склалася на момент переоформлення кожної партії зерна.
Відсоткова ставка за користування коштами попередньої оплати без урахування курсових коливань від 17% до 19%, з урахуванням курсових коливань – 11%.
Обсяг мінімальної партії: для пшениці – 100 тон, жита – 50 тон.
Ознайомитись з переліком документів, необхідних для укладання форвардного контракту, текстом договору, переліком зернових складів та переліком страхових компаній можна у регаональних представників АТ Аграрний фонд або на сайті у розділі «Форвард».
Запрошуємо до співпраці всіх виробників сільськогосподарської продукції регіону, незалежно від розміру господарства та форми власності.
Регіональний відділ у Луганській та Донецькій областях АТ Аграрний фонд: тел.: 066-420-36-75, 099-015-28-03, 067-328-65-49; E-mail: lg@agrofond.gov.ua 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner