До уваги одержувачів соціальних виплат

 

Кабінетом Міністрів України схвалено постанову від 29 березня 2021 № 277 "Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України".
Постановою запроваджується конкурсний механізм відбору надавачів послуг з виплати та доставки грошової допомоги за місцем проживання одержувачів. На сьогодні надавачем таких послуг є АТ „Укрпошта”.
Передбачено, що з 1 вересня 2021 року виплата грошової допомоги здійснюватиметься через поточні рахунки уповноважених банків для всіх одержувачів, крім:
•  людей з інвалідністю І групи;
•  осіб, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду;
•  осіб, які досягли 80-річного віку;
•  одержувачів державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та допомоги на догляд  
Особи з вищезазначених категорій отримуватимуть грошову допомогу за власним вибором: або через установу, відібрану на конкурсі, або через обраний самостійно банк з числа уповноважених.
До проведення конкурсного відбору доставкою грошей продовжить займатися АТ "Укрпошта".
Якщо до 1 вересня одержувач не вибере для себе уповноважений банк, то йому рахунок (крім осіб з окремих категорій, зазначених вище) буде відкритий в уповноваженому банку, визначеним Кабміном, за зверненням управління соціального захисту. Громадяни зможуть у будь-який момент змінити уповноважений банк за власним бажанням.
Отримання соціальних допомог через поточні рахунки в уповноважених банках надасть можливість одержувачу в будь-який час мати інформацію про суми перерахованих йому соціальних допомог, мати можливість документально підтвердити перераховані суми за будь-який період у випадках необхідності або спірних ситуаціях. Такий механізм спрятиме прозорості при отриманні соціальних допомог.

Управління соціального захисту населення Лиманської міської ради
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner