З 1 квітня розпочався сезон тиші

 

Щороку з 1 квітня настає так званий «сезон тиші» – період, протягом якого забороняється проведення заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою.
Сезон тиші – це природоохоронний захід, що запроваджений на законодавчому рівні відповідно до статті 39 «Про тваринний світ» у період масового розмноження диких тварин із метою охорони середовища їх існування, умов розмноження та шляхів міграції.
У лісах та на об’єктах благоустрою суворо заборонено будь-які заходи, що можуть спричинити шумові хвилі та занепокоїти тварин:
- пальбу,
- проведення вибухових робіт, феєрверків,
- санітарних рубок лісу,
- використання моторних маломірних суден,
- проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах.
За порушення вимог охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин винні особи зобов’язані будуть сплатити штраф: громадяни від 510 до 850 гривень, а посадові особи - 850 – 1190 гривень. За невжиття заходів щодо запобігання загибелі диких тварин, погіршення середовища їх перебування та умов міграції або добування диких тварин, які зазнають лиха, - штраф у розмірі від 850 – 1190 гривень (стаття 87 Кодексу України про адміністративні правопорушення).
Закінчується сезон тиші 15 червня.
Тож, закликаємо громадян бути свідомими та зважати на вимоги щодо охорони середовища перебування диких тварин. Пам’ятайте, що від збереження природного середовища залежить збільшення популяцій диких тварин, а також спокійний розвиток фауни лісів та водойм.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner