Крок у майбутнє

 

В рамках марафону «Весняна профорієнтація» триває акція «Крок у майбутнє» для дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. 22 та 26 березня фахівчиня Лиманського  міського центру зайнятості провела онлайн зустрічі для дітей, які виховуються у прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Обидві зустрічі були проведені з метою розширення інформованості підлітків про професії і професійні вимоги, формування осмисленого підходу до вибору професії, первинного професійного самовизначення.
«Правильний та обґрунтований вибір професії передбачає врахування інтересів, нахилів і здібностей обираючого, а також потреби в кадрах. Образно говорячи, умови правильного вибору професії можна сформулювати так: «хочу» - бажання, інтереси, нахили особистості; «можу» - знання, здібності, психологічні особливості, стан здоров’я; «потрібно» - потреби ринку праці в кадрах» - зазначила фахівчиня. 
Отже, вибір професії - серйозний і відповідальний крок, і, на щастя, існує цілий комплекс методів, що дозволяють зробити його обдуманим і оптимальним. Прийняття рішення повинно базуватись на ґрунтовних знаннях про професії  -  їх зміст, особливості, вимоги до фізичних та психологічних якостей людини. Саме в цьому підлітки розбирались впродовж заходів та отримали уявлення про власні здібності, інтереси, нахили, особливості характеру.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner