Увага! Усім установам, закладам, організаціям слід перевірити наявність вогнегасників з урахуванням оновлених вимог до їх наявності

 

Тепер їх кількість залежить від площі поверху будівлі.
Про це йдеться у наказі МВС «Про затвердження Змін до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників» від 28.10.2020 р. № 765.
Якщо площа поверху більша 100 м2, то кількість вогнегасників визначають з розрахунку 1 кг вогнегасної речовини на кожні 10 м2 площі підлоги.
Крім того, по одному газовому вогнегаснику з величиною заряду вогнегасної речовини 3 кг і більше слід мати:
- на 20 м2 площі підлоги в офісних приміщеннях з оргтехнікою, коморах, електрощитових, вентиляційних камерах та інших технічних приміщеннях;
- на 50 м2 площі підлоги в приміщеннях архівів, машзалів, бібліотек, музеїв.
Приміщення площею менше ніж 20 м2, у яких розміщено оргтехніку, слід оснащувати переносним газовим вогнегасником ВВК-2 (раніше дозволяли також вогнегасники ВВК-1,4).
Для захисту квартир багатоквартирних житлових будинків і будинків індивідуальної забудови слід використовувати переносні вогнегасники з розрахунку один водяний (ВВ-5, ВВ-6) чи водопінний (ВВП-6) або один порошковий (ВП-2, ВП-3) вогнегасник на одну квартиру або на один будинок індивідуальної забудови.
Як додатковим засобом для гасіння невеликих осередків пожеж на початкових стадіях, будинки та приміщення також можуть оснащуватися вогнегасниками водопінними аерозольними одноразового використання.

ДПРЗ-21 ГУ ДСНС України у Донецькій області
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner