За крок до пенсії

 

22 березня безробітні зустрілись з фахівцями Лиманського міського центру зайнятості та представником Бахмутсько - Лиманського управління пенсійного фонду України.
«Вважається, що майже пенсіонеру в Україні знайти роботу без зниження в статусі і зарплатні нереально, якщо тільки він не унікальний спеціаліст. Так, часто таких кадрів роботодавці брати побоюються» - розпочала захід фахівчиня міськцентру. Тематика зустрічі була вибрана не випадково, бо учасниками заходу стали саме особи передпенсійного віку, що перебувають на обліку в службі зайнятості. За для підвищення мотивації до працевлаштування були обговорені психологічні особливості осіб зрілого віку, конкурентоспроможність та проблеми,  з якими найчастіше зіткаються  в працевлаштуванні.
Також для участі у семінарі була запрошена Юлія Сухова -  виконуюча обов’язки заступника начальника Бахмутсько- Лиманського управління ПФУ. Вона ознайомила учасників семінару зі змінами в пенсійному законодавстві, розповіла про порядок подання документів для оформлення пенсії, наголосила на важливості легального працевлаштування. Детально роз’яснила інформацію про можливості веб-порталу Пенсійного фонду України, про способи реєстрації та отримання електронного цифрового підпису.
Завершився захід традиційно – відповідями на численні запитання щодо пенсійного забезпечення, що їх поставили відвідувачі центру зайнятості, отримавши багато корисної та цікавої інформації, яка допоможе їм краще усвідомити своє становище на ринку праці та отримали роз’яснення деяких аспектів соціального захисту.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner