5 березня 2021 року ПАТ «Донецькоблгаз» розпочав відключення котелень у містах Донецької області

 

Не зважаючи на різке зниження температури, чим поставив під загрозу здоров’я наших мешканців і подальше функціонування систем теплопостачання. 
Через незаконні та обурливі дії Донецькоблгазу без тепла та гарячої води залишились понад пів тисячі житлових будинків, лікарні, дитячі садки, школи та інші соціально важливі інфраструктурні об’єкти. 
15 березня понад 200 мешканців Донеччини зібрались на акцію протесту у Краматорську проти свавілля та газового шантажу облгазу. 
Обурені мешканці області вимагали від господарів і керівників ПАТ «Донецькоблгаз» "припинити незаконні дії та залишити в спокої й теплі їхні оселі". 
Мітингарі звернулись до Президента і прем'єр-міністра України, а також до голови Донецької ОДА Павла Кириленка з наступними вимогами: 
1. Покарати і притягнути до кримінальної відповідальності власників і керівників ПАТ «Донецькоблгаз».
2. Позбавити ПАТ «Донецькоблгаз» ліцензії на постачання газу.
3. Повернути майно ПАТ «Донецькоблгаз» у державну власність.
«Ми відстоїмо свої котельні та життя наших міст.  Але питання відповідальності газових олігархів залишається відкритим. Чекаємо від влади жорстких дій.  Чекаємо також рішень про націоналізацію газопроводів.
Народ не повинен бути заручником олігархічних інтриг і розбирань.  Спасибі всім, хто прийшов сьогодні сюди і встав разом з нами на захист інтересів наших міст. Одна з опозиційних партій вже оголосила про перемогу над Донецькоблгазом.  Дуже зручно: самі відключили, самі назад включили.  Це політиканство відштовхне людей від цих шахраїв”, – наголосив міський голова Лиманської ОТГ Олександр Журавльов, звертаючись до мітингувальників.
Нагадаємо, голова Донецької облдержадміністрації керівник обласної військово – цивільної адміністрації Павло Кириленко звертався до Прем’єр – міністра України, Міністра розвитку громад та території України, голови правління НАК «Нафтогаз України» і голови НКРЕКП за наданням оцінки дій ПАТ «Донецькоблгаз» і отримав підтримку та можливість вирішення проблеми. 
Наслідком вже є 82 кримінальні справи. 
Теплопостачання було відновлено, проте газовий шантаж з боку ПАТ «Донецькоблгаз» продовжується – приватна структура і надалі намагається проводити незаконні дії.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner