Триває “Велике будівництво”!

 

13.03.2021 року на базі ДП “Лиманське лісове господарство” було закладено перший камінь для регіонального лісового насіннєво-селекційного центру, який буде збудований в рамках президентської програми “Велике будівництво”.
У заході взяли участь голова Державного агентства лісових ресурсів Юрій Болоховець, голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко,начальник Донецького обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Стороженко, директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Сергій Натрус, міський голова Олександр Журавльов та підрядники будівництва. 
З метою відтворення природних екологічних систем стійкими до зміни клімату рослинами в стислі терміни буде створено центр. Він включатиме цех переробки та висівання насіння; теплицю для вирощування сіянців з закритою кореневою системою; майданчик дорощування сіянців; лісові насіннєві плантації, обладнання для тривалого зберігання насіння.
На будівництво лісового насіннєво-селекційного центру Донецькою обласною державною адміністрацією було виділено кошти з Обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у сумі 37,6 млн грн.
“Донеччина є однією з найкращих областей в Україні по взаємодії влади та лісівників” — відзначив голова Державного агентства лісових ресурсів Юрій Болоховець. Даний лісовий насіннєво-селекційний центр може стати основним постачальником посадкового матеріалу для вирішення екологічних потреб всього південно-східного регіону України. 
Завдяки вирощеним в регіональному лісовому насіннєво-селекційному центрі сіянцям ДП “Лиманське лісове господарство” зможе відтворювати ліси посадковим матеріалом із покращеними спадковими властивостями. Відповідно до плану-графіку будівництва лісового насіннєво-селекційного центру, перша продукція буде отримана в 2022 році та спрямована на відтворення лісів.
Даний центр здатний забезпечити посадковим матеріалом лісогосподарські підприємства в Луганській області для заліснення згарищ, які виникли в наслідок пожеж у 2020 році, якщо виробничу потужність центру збільшити до 2,2 млн. сіянців на рік.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner