Формула вибору професії

 

10 березня Лиманський міський центр зайнятості відвідали неповнолітні, що знаходяться на обліку в Лиманському міському відділі філії державної установи «Центр пробації» в Донецькій області. Метою зустрічі було ознайомлення з сучасними підходами професійного самовизначення та побудови професійного майбутнього.
«Ким бути – це одне з найважливіших рішень людини. Сьогодні ми маємо чудову нагоду замислитися над цим», - зауважила фахівчиня міськцентру. 
Оптимальний вибір професії - це поєднання трьох сфер: інтересів, здібностей, та потреб суспільства на ринку праці, які було розглянуто на прикладі формули вибору професії «Хочу. Можу. Треба». Але кінцевий вибір своєї професії можна зробити тільки тоді, коли проаналізуєш всі компоненти формули і співставиш їх між собою та з вимогами професії до людини і вони співпадуть між собою хоча би частково.
За для  зручного професійного самовизначення спеціалістка рекомендувала пройти профорієнтаційне тестування  скориставшись додатком на Android «Центр професійної орієнтації» та отримати корисну інформацію на Освітньому порталі Державної служби зайнятості
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner