Шановні громадяни Лиманської ОТГ!

 

Відділ житлово-комунального господарства виконавчого комітету Лиманської міської ради попереджає про заборону спалювання сухої трави, стерні, очерету, залишків рослинності, сміття та побутових відходів.
Згідно з чинним законодавством, ст. 20 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», ст. 27 ЗУ «Про рослинний світ», забороняється випалювання сухої рослинності або її залишків. Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Правил благоустрою міста Лиман, за спалювання відходів, в тому числі побутового сміття, передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від 180 до 360 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3060-6120 грн.) і на посадових осіб, громадян-осіб підприємницької діяльності — від 900 до 1260 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (15300-21420 грн.), ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду -  передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від трьохсот шістдесяти до семиста двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6120-12240 грн.) і на посадових осіб - від однієї тисячі двохсот шістдесяти до однієї тисячі восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (21420-30600 грн.).
Також нагадуємо про небезпеку для здоров’я людей, яку завдає вдихання диму від спалюваного листя та рослинності, і особливо – відходів. Адже навесні та влітку листя дерев не тільки очищає повітря та збагачує його киснем, а й накопичує з повітря пил та інші шкідливі речовини, які під час випалювання осідають в легенях.
Крім того, спалювання рослинності не тільки завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей, а й може перерости у неконтрольоване горіння. У зв’язку з вищезазначеним, відділ житлово-комунального господарства виконавчого комітету  Лиманської міської ради звертається до громадян з проханням дотримуватись законодавства, правил пожежної безпеки в умовах природного довкілля, не спалювати суху траву, стерню, очерет, залишки рослинності та побутові відходи, не провокувати таким чином виникнення пожеж, котрі можуть завдати чимало шкоди людям та довкіллю.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner