Електронні сервіси ДПС, електронний кабінет платника; програмні реєстратори розрахункових операцій

 

26 лютого 2021 року фахівці Лиманської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Донецькій області провели семінар, тема якого -  Електронні сервіси ДПС, електронний кабінет платника; програмні реєстратори розрахункових операцій.
Під час семінару були розглянуті питання застосування програмних РРО відповідно до новацій, запроваджених у 2020 році. Спікери розповіли про переваги програмних реєстраторів розрахункових операцій перед класичними. Головне - це економія коштів на придбанні традиційних касових апаратів та  щомісячній  сплаті за їх сервісне обслуговування. Крім того ПРРО: 
- функціонує за допомогою різних ґаджетів (програмне забезпечення можна завантажити на смартфон, планшет, комп’ютер тощо); 
- швидка та зручна реєстрація онлайн через Електронний кабінет; 
- можливість використання режиму «офлайн»; 
- відсутність необхідності ведення книг обліку розрахункових операцій; 
- електронні чеки замість паперових; 
- можливість роздруковувати чеки с будь-якого принтера.
- відсутність посередників (еквайєра, ЦСО);
- пристосованість для будь якого пристрою, що підтримує операційну систему WINDOWS, ANDROID.
Під час семінару були  надані роз'яснення платникам податків щодо використання програмних РРО, а також етапи їх реєстрації та вимоги щодо застосування. Також під час заходу було проінформовано платників податків, що на офіційному вебпорталі ДПС створено банер «Програмні РРО» (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/), який містить актуальну інформацію, пов’язану з ПРРО, включаючи нормативно-правові акти, відеоуроки щодо процедури реєстрації ПРРО, отримання електронних ключів у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ДПС, інструкції щодо заповнення та подання форм, інформаційні повідомлення щодо оновлення версій безкоштовних програмних рішень, контакти відповідальних осіб ДПС, які надають роз’яснення, пов’язані з роботою ПРРО.         
У ході семінару податківці ознайомили платників податків з електронними сервісами податкової служби, зокрема Електронним кабінетом, та переліком їх функціональних можливостей. Спікери наголосили, що електронні сервіси ДПС за рахунок використання сучасних інформаційних технологій забезпечують дистанційне спілкування з податковою, значно спрощують та скорочують отримання адміністративних послуг, довідок, подачу звітності або навіть консультацій, а за допомогою сервісу «ЗІР», сторінок  ДПС у соціальних мережах Facebook, Telegram, на Youtube-каналі  можна переглянути анонси, новини та іншу корисну інформацію.
Також податківці пояснили, як отримати електронний цифровий підпис для його подальшого використання в Електронному кабінеті, як отримати довідку про доходи, не відвідуючи податкову, дізнатися про майнові податки та як сплати їх онлайн.
Також фахівці розповіли про новий електронний сервіс – «InfoTAX», який дає можливість платникам податків отримувати інформацію в режимі реального часу про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, про строки подання звітності та сплати податків, про результати обробки документів.
Наприкінці онлайн зустрічі податківці нагадали, що триває деклараційна кампанія. Громадяни, які отримали доходи у 2020 році не від податкових агентів, повинні надати податкову декларацію про майновий стан і доходи до 1 травня 2021 року, що також можливо реалізувати через Електронний кабінет. Платники отримали вичерпні відповіді на всі поставленні запитання.
Кваліфіковані консультації щодо користування електронними сервісами ДПС, електронним кабінетом платника податків, питання реєстрації РРО/ПРРО, платники податків можуть отримати у фахівців Центру обслуговування платників Лиманської ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області за адресою: м.Лиман, вул. Пушкіна, буд. 11а, з понеділка по четвер з 8-00 до 17-00, в п’ятницю з 8-00 до 15-45, перерва з 12-00 до 12-45, телефон для довідок та консультацій: (06261)4-13-06; (050)9722088.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner