Профорієнтаційна бесіда зі школярами

 

17 лютого фахівчині Лиманського міського центру зайнятості та Лиманського міського відділу філії державної установи «Центр пробації» в Донецькій області відвідали учнів старших класів Лиманської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтерната № 34. Метою відвідування школярів було їх інформування щодо правильного вибору професії, яка відповідає їх особистим якостям, бажанням та потребам на ринку праці. 
Під час бесіди зі школярами фахівець міськцентру за допомогою формули вибору професії «Можу. Хочу. Треба» визначили усі її складові, проаналізувавши відповідність своїх професійних якостей із інтелектуальними та психологічними здібностями, станом здоров`я, що вимагає професія. За для  зручного професійного самовизначення спеціалістка рекомендувала пройти профорієнтаційне тестування  скориставшись додатком на Android «Центр професійної орієнтації» та отримати корисну інформацію на Освітньому порталі Державної служби зайнятості (https://skills.dsz.gov.ua). 
Фахівчиня служби пробації ознайомила школярів зі специфікою своєї роботи, метою якої є забезпечення безпеки суспільства шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинувачених, з метою прийняття судом рішення про міру їхньої відповідальності. Також, вони ознайомили підлітків з переліком учбових закладів, в яких можна отримати освіту для роботи за даним напрямком. 
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner