Безпека дорожнього руху

 

Виконавчий комітет Лиманської міської ради опікується питанням безпеки дорожнього руху та підвищення рівня безпеки дорожнього руху на території Лиманської ОТГ. 
Безпека — головний принцип, якого обов’язково необхідно дотримуватися при дорожньому русі. Він обов’язковий не лише для водіїв автотранспортних засобів, але і для усіх учасників дорожнього руху. Згідно з статистикою наїзд на пішохода — найбільш поширений вид дорожньо-транспортних пригод (далі-ДТП). Переважно ДТП за участю пішоходів відбувається в темний час доби. Саме тому  необхідно носити світовідбиваючі елементи з метою привернення уваги до себе та виділення себе на дорозі. 
Постановою Кабінету Міністрів від 11 листопада 2020 р. № 1105 “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 р. № 1306” визначено, що у темний час доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи мають використовувати світлоповертальні елементи або бути в одязі, який має такі елементи. Якщо у людини в одязі є світлоповертаючий елемент, то можливість аварії зменшується у 6-8 разів. За несприятливих погодніх умов у такому одязі, людину буде помітно на відстані 130-150 метрів, в той час, як людину у темному одязі помітно лише на 25-50 метрів. 
Просимо взяти до відома зазначену інформацію та проінформувати інших осіб про важливість носіння світловідбиваючих елементів в темний час доби. 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner