«Покращення доступу уразливих груп населення, зокрема внутрішньо переміщених осіб, до послуг з попередження торгівлі людьми»

 

За ініціативи Донецької обласної Ліги ділових і професійних жінок в межах проекту «Покращення доступу уразливих груп населення, зокрема внутрішньо переміщених осіб, до послуг з попередження торгівлі людьми та скрінінгу» за фінансовою підтримкою МОМ (Міждународна організація з міграції) , нещодавно в Святогірську  був проведен дводенний тренінг для спеціалістів центрів зайнятості  Донецької області. До участі в заході не випадково  були запрошені саме фахівці  центру зайнятості, бо саме до служби звертаються різні групи населення, в тому числі внутрішньо переміщені особи, з метою перекваліфікації,  пошуку роботи,  отримання нових професійних навичок. І саме ВПО, особливо безробітні  люди з низьким рівнем кваліфікації частіше за інших потрапляють в пастку торговців людьми, ведуться на їх привабливі пропозиції і потрапляють в ситуацію торгівлі людьми.                    
Від  Лиманського міського центру зайнятості в тренінгу прийняла участь Хруленко Оксана.  Учасники тренінгу вчились як запобігти потраплянню в тенета торгівців людьми, як ідентифікувати вже постраждалих від цього злочину,  як надати їм допомогу в рамках посадових обов’язків, враховуючи їх становище та як перенаправити в інші служби для отримання всебічної допомоги, що гарантується державою.
Тренінг був проведений в приємній атмосфері . Було дуже багато практичних занять та наведених прикладів. Основним напрямом тренінгу було посилення інформаційної роботи, бо ця тема є актуальною в нашій країні,  тому що багато людей які їдуть за кордон в пошуку роботи  не розуміють як забезпечити собі безпеку в іншій країні.

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner