На Лиманщині вшанували учасників бойових дій на території інших держав

 

12 лютого 2021 в с. Шандриголове біля могили загиблого в Афганістані Володимира Мельника, односельчани вшановували пам’ять героя хвилиною мовчання та покладанням квітів до могили. Присутні староста Сиро-тенко О.М. та мешканці села. 
15 лютого 2021 року на території Лиманської громади в межах заходів вшанування учасників бойових дій на території інших держав відбулися: 
- 8.30 - покладання квітів до меморіальної дошки Василю Морозову, що розташовується у загальноосвітній школі смт Дробишеве, у якій навчався герой Лиманщини. Заклад відвідали секретар міської ради Надія Ляшко та воїни-інтернаціоналісти, що мешкають у селищі. 
Учні закладу та гості вшанували мужність Василя Морозова та пок-лали квіти до меморіальної дошки у хвилині мовчання згадавши усіх воїнів-інтернаціоналістів, які віддали своє життя. 
По закінченню заходу, секретар міської ради Надія Ляшко та воїни-інтернаціоналісти відвідали матір загиблого Василя Морозова, подарували їй квіти та пам’ятний подарунок. 
- 10.00 - покладання квітів до меморіальної дошки Олександру Полу-хіну, у професійно-технічному училищі міста, де навчався герой Лиманщини. Заклад відвідали заступник міського голови Юрій Афонін та голова громадської організації «Краснолиманська міська організація Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів — інтернаціоналістів)» Андрій Риков. Присутні гості й студенти закладу поклали квіти до меморіальної до-шки та хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих воїнів-інтернаціоналістів. 
- 11.00 - покладання квітів до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам у мікрорайоні «Південний».
Міський голова Олександр Журавльов з головою громадської організації «Краснолиманська міська організація Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів - інтернаціоналістів)» Андрієм Риковим й разом з усіма присутніми поклали квіти до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам. 
Звернувшись до присутніх міський голова Олександр Журавльов зазначив: “Час не в змозі викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади вірності військовому обов’язку, що продемонстрували наші земляки в Афгані. Близько 100 лиманців брали участь в афганському конфлікті, три сім’ї нашої громади тоді втратили своїх синів. На полі бою смертю хоробрих полягли рядовий Василь Морозов та єфрейтор Олександр Полухін з Дробишево, старший сержант Володимир Мельников із Шандриголово. 
Ми поділяємо неминучий біль тих, хто втратив близьку людину, віддаємо данину поваги усім учасникам Афганської війни. Дякуємо вам, шановні учасники бойових дій на території інших держав, за вашу хоробрість, мужність, високий патріотизм, надійність й відданість своєму громадянському обов'язку.”
Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів. 
Зі словами вдячності всім хто з честю виконував свій інтернаціональний обов’язок звернулися: голова громадської організації «Краснолиманська міська організація Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів — інтернаціоналістів)» Андрій Риков,  голова залізничної профспілки Леонід Бессарабов. 
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner