Інформація для власників тимчасових споруд!

Визначено Порядок розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності

Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 21.10.2011 № 244 визначено Порядок розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності. 
Законом України «Про благоустрій населених пунктів» від 06.09.2005 (зі змінами) визначається, що власник тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально - культурного чи іншого призначення, розташованої на території об'єкта благоустрою державної та комунальної власності, зобов'язаний забезпечити належне утримання прилеглої до тимчасових споруд території або може брати пайову участь в утриманні цього об'єкта благоустрою на умовах договору, укладеного із підприємством або балансоутримувачем, а також згідно статті 10 цього ж Закону до повноважень виконавчого комітету міської ради належить визначення обсягів пайової участі власників тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення в утриманні об'єктів благоустрою.  
Виходячи з вищезазначеного виконавчим комітетом Лиманської міської ради планується розробити процедуру укладання договорів пайової участі в утриманні об’єкту благоустрою з власниками тимчасових споруд, розташованих на території Лиманської ОТГ.
Процедуру укладання договорів пайової участі в утриманні об’єкту благоустрою буде визначено у проєкті рішення виконавчого комітету міської ради “Про визначення значення обсягів пайової участі власників тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально — культурного та іншого призначення для провадження підприємницької діяльності в утриманні об’єктів благоустрою”,  який на даний момент знаходиться у стадії розробки. 
Згідно даного проєкту рішення договори про сплату пайової участі власників  тимчасових споруд, які розташовані на території Лиманської ОТГ укладатимуться з комунальним підприємством “Лиманський “Зеленбуд””. Кошти отримані від сплати пайової участі будуть використані на утримання об’єктів благоустрою. Процедура укладання договору пайової участі буде простою та прозорою.
На даний час на території Лиманської міської ради працюють згідно оформлених паспортів прив’язки 98 тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності загальною площею 4560, 07 кв.м.
В подальшому планується проведення роботи з інвентаризації тимчасових споруд, що дозволить дізнатись реальну кількість тимчасових споруд, місця їх розміщення, а також визначити, які з них встановлені та не використовуються.

Виконавчий комітет міської ради
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner