«СМС-виграш». Як не стати жертвою шахраїв

 

Найефективніший спосіб боротьби з шахраями - профілактика. Тому правоохоронці постійно нагадують громадянам про види афер. До вашої уваги одна з найпоширеніших схем: «Вам призначено виплату 350 тисяч гривень. Ваш код 123» - громадяни масово отримують SMS-повідомлення з текстом про виграш.
Останнім часом широку популярність отримали смс-розсилки з повідомленнями про виграш автомобіля або грошей. Для отримання «виграшу» зловмисники зазвичай просять перевести на електронні рахунки певну суму грошей, мотивуючи це необхідністю сплати різних податків, транспортних витрат і т.д. Після отримання грошових коштів вони перестають виходити на зв'язок або просять перевести додаткові суми на оформлення виграшу.
Захистити себе від подібного роду злочинів дуже просто - рекомендуємо вам проігнорувати повідомлення, що надійшло.
Будь-яке прохання перевести грошові кошти для отримання виграшу повинна насторожити вас. Пам'ятайте, що виграш в лотерею тягне за собою податкові зобов'язання, але порядок сплати податків регламентований чинним законодавством і не здійснюється за допомогою переказу грошових коштів на електронні рахунки громадян.
Будьте пильні і пам'ятайте про те, що для того, щоб що-то виграти, необхідно брати участь в розіграші. Всі згадки про те, що ваш номер є «щасливим» і виявився в списку учасників лотереї, є, як правило, лише хитрощами для залучення вашої уваги.
 
Краматорське районне управління поліції Донецької області  

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner