Спортивна гордість Лиманщини

 

Сьогодні на черговій сесії міський голова Олександр Журавльов привітав вихованця дитячо-юнацької спортивної школи м. Лиман Рибіна Олександра з присвоєним спортивним званням Майстра спорту України з гирьового спорту та вручив посвідчення.
Займатися спортом Рибін Олександр  розпочав ще в 11-річному віці (2013 рік) під керівництвом тренера Самойлова Василя Яковича.
Заняття улюбленим видом спорту та особисте бажання досягти кращих результатів спонукали спортсмена вдосконалювати із року в рік свою майстерність.   
Дебютним на всеукраїнських змаганнях для спортсмена  став 2019 рік. З 03 по 05 травня 2019 р. у м. Миргород відбувся чемпіонат України з гирьового спорту серед юнаків та дівчат, який був відбірним до Чемпіонату Європи. Результатом участі Олександра в цих змаганнях стали: ІІІ місце у двоборстві, ІІ місце в естафеті довгим циклом, ІІ місце в особистому заліку та перемога у довгому циклі. Окрім цього він виборов право у складі національної збірної представляти Україну на чемпіонаті Європи серед юнаків з 28 червня по 01 липня 2019 року в Парижі. В цих змаганнях взяли участь 150 найсильніших спортсменів-гирьовиків з 10 країн Європи. Не зважаючи на велику конкуренцію, Олександр  став срібним призером серед юнаків у поштовху довгим циклом і бронзовим призером у естафеті у    ваговій категорії до 73 кг. Ця перемога стала визначною подією для Лиманщини та України.
В вересні 2019 року Рибін Олександр  став переможцем щорічного міського конкурсу «Людина року» в номінації «Фізична культура і спорт». 
15 лютого 2020 р. у м. Київ відбулися Всеукраїнські змагання з гирьового спорту серед студентської молоді «Студентський ривок». На цих змаганнях Олександр виборов 2 місце у ваговій категорії 73 кг з результатом 275 підйомів. 
З 23 по 27 вересня 2020 року в м. Київ відбувся чемпіонат України з гирьового спорту, який приніс нашому спортсмену медалі всіх ґатунків. Серед юнаків він виборов 1 місце - поштовх (довгий цикл,  24 кг - 55 підйомів), 2 місце - у  змаганні поштовх-естафеті (24 кг) - короткий цикл та  довгий цикл, серед юніорів  став чемпіоном у вправі – поштовх (32 кг довгим циклом – 52 підйоми), та виконав норматив Майстра Спорту України. У змаганнях серед дорослих виборов 2 місце у вправі поштовх довгий цикл. 
Наступний чемпіонат Європи серед юніорів з  30 вересня по 03 жовтня 2020 року відбувся в місті Нествед (Данія). Переможне золото виборов Олександр на цих змаганнях. Він показав найкращі результати у  вправі поштовх довгим циклом (32 кг – 56 підйомів) та в естафеті (короткий цикл та довгий цикл), чим дуже порадував рідних, свого тренера та земляків, що вболівали за нього.
Наказом Міністра молоді та спорту України від 23.11.2020 № 2646 Рибіну Олександру присвоєно спортивне звання Майстер спорту України з гирьового спорту. 
На даний час Олександр навчається на ІІ курсі Луганського національного університету імені Тараса Шевченка за фахом «Фізична культура і спорт. Спорт» та в майбутньому планує працювати в сфері фізичної культури та спорту.
Після переможного виступу на Чемпіонаті Європи Олександр продовжує навчання та спортивні тренування. Так, нещодавно, 28-30 грудня минулого року, в м. Волноваха відбувся чемпіонат Донецької області з гирьового спорту серед дорослих, юніорів, юнаків і ветеранів, де Олександр став абсолютним чемпіоном змагань. 
Щиро вітаємо Олександра та його тренера Самойлова Василя Яковича з перемогами та почесним спортивним званням! Бажаємо йому успіхів, не зупинятися на досягнутому, підкорювати нові висоти, одержувати перемоги на спортивній арені і на життєвих шляхах, та надалі прославляти рідну Лиманщину!
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner