Конкурс грантів на налагодження партнерства між внутрішньо переміщеними особами, бізнесом, громадами та місцевою владою

 

Фонд Східна Європа та німецька Громадська організація ChildFund Deutschland e.V. оголошують конкурс проектів серед громадських організацій, спрямованих на налагодження партнерства між внутрішньо переміщеними особами, бізнесом, громадами та місцевою владою шляхом реалізації спільних ініціатив, спрямованих на вирішення важливих для громади соціальних, економічних, або ж екологічних проблем.
Мета конкурсу – підвищити спроможність місцевих громад до самоорганізації та діалогу, наприклад, через нові навики чи інструментарій/механізми, задля вирішення конкретних місцевих проблем чи створення конкретного продукту, налагоджуючи співпрацю громади, бізнесу і влади та інтегруючи вразливі верстви населення.
У рамках конкурсу планується надати підтримку чотирьом громадським організаціям. Загальний бюджет конкурсу – 240 000 грн. Середній розмір гранту – 60 000 грн.
До участі в конкурсі запрошуються українські недержавні неприбуткові організації зі статусом юридичної особи з Одеської, Харківської, Донецької та Луганської областей.
Очікується, що проекти передбачатимуть налагодження партнерства одночасно на двох рівнях: 1) внутрішньо переміщені особи – приймаючі громади; 2) громадськість – бізнес – влада. Тобто, безпосередніми учасниками проектів повинні бути усі перелічені групи людей.
Сферами для роботи можуть бути соціальні, економічні або екологічні теми, як наприклад:
• Інтеграція внутрішньо переміщених осіб
• Захист довкілля
• Працевлаштування
• Створення рівних умов для людей з інвалідністю
Важливо, щоб проекти мали чіткі і вимірювані результати у формі вирішених шляхом діалогу та співпраці важливих і актуальних для громади питань.
Критерії відбору заявок:
• Чітка та реалістична для виконання ідея проекту з вимірюваними результатами.
• Актуальність запропонованої теми для вирішення проблеми для місцевої громади, що базується на результатах опитувань цільової аудиторії або досліджень.
• Реалістична та дієва стратегія забезпечення діалогу між ВПО та приймаючими громадами, а також між громадою, бізнесом та владою.
• Наявність попереднього досвіду реалізації проектів з метою налагодження діалогу, створення спільних продуктів або вирішення місцевих проблем із залученням різних сторін .
• Збалансований бюджет.
Заявка повинна містити:
• Аплікаційну форму (завантажити тут: http://eef.org.ua/rekomendatsiyi/), де має бути чітко прописано проблему, на вирішення якої буде спрямований проект, шляхи налагодження діалогу для вирішення даної проблеми, результати проекту.
• Детальний бюджет проекту;
• Резюме ключових виконавців;
• Листи підтримки від партнерів у реалізації проекту.
Неповні заявки до розгляду прийматися не будуть.
Термін реалізації проекту не повинен перевищувати 2 місяці та має закінчитися до 30 вересня 2018 р.
Останній термін подання заявок – 15 червня 2018 року.
Заявки повинні бути надіслані на адресу електронної пошти: oshavarova@eef.org.ua з поміткою у темі листа «Конкурс на налагодження партнерства».
Розгляд заявок буде здійснюватися незалежною радою експертів. Рішення про підтримку проектів буде прийняте до 30 червня 2018 р.
Будь ласка, зверніть увагу:
• В рамках цього конкурсу не надаються гранти комерційним організаціям, політичним партіям, релігійним громадам та фізичним особам;
• Учасники конкурсу будуть письмово повідомлені про результати розгляду їхньої заявки;
• Рішення конкурсної комісії щодо переможців не підлягають перегляду;
• Надані матеріали не повертаються та не рецензуються.
Питання щодо цього оголошення можуть бути надіслані у письмовому вигляді Ользі Шаваровій, координатору програм Фонду Східна Європа, електронною поштою на адресу: oshavarova@eef.org.ua.
Конкурс проводиться в рамках проекту «Соціальне підприємництво як інноваційний механізм вирішення питань суспільного розвитку», що реалізується Фондом Східна Європа та Громадською організацією ChildFund Deutschland e.V. і є частиною програми «Сприяння розвитку міжсекторного партнерства в цілях захисту інтересів дітей: долучення ВПО до активних учасників процесу». Проект виконується за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.


Відділ інвестиційної діяльності виконавчого комітету міської ради.

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner