Лиманське міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області повідомляє!

 

Про направлення застрахованих осіб на реабілітаційне лікування до санаторно - курортних закладів у разі наявності ускладнень від COVID-19 за кошти Фонду соціального страхування України
Лиманське міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, починаючи з січня 2018 року, плідно співпрацює з лікувальними закладами міста по направленню пацієнтів стаціонарних відділень, які є застрахованими особами, на реабілітаційне лікування після перенесених захворювань і травм до санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України,
Право на таке лікування мають усі працевлаштовані громадяни за наявності медичних показань за профілями медичної реабілітації, визначеними Порядком відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затвердженим постановою правління Фонду № 39 від 13,07.2017 р.
Захворювання на коронавірусну хворобу в окремих випадках викликає ускладнення:    вражає серцево-судинну та нервову систему людини.
Застраховані особи, які перехворіли на COVID-19 з виникненням ускладнень, можуть пройти реабілітаційне лікування за наявності медичних показань за профілями кардіо-пульмонарної реабілітації та нейрореабілітаці у період обмеження виконання трудової діяльності. Медичні показання оформлюються висновком лікарсько-консультативної комісії (ЛКК) лікувального закладу.
Реабілітаційне лікування розпочинається одразу після закінчення гострого періоду захворювання.
Фондом соціального страхування України фінансується надання допомоги по тимчасовій непрацездатності за весь час перебування застрахованої особи на лікуванні у санаторно-курортному закладі.
Усі санаторно-курортні заклади, до яких направляються пацієнти за кошти Фонду соціального страхування України, суворо дотримуються наявних протиепідемічних заходів щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції і гарантують безпеку застрахованих осіб. На лікування направляються пацієнти, які вже перехворіли на COVID-19 та не знаходяться у гострій стадії захворювання.
Вчасне реабілітаційне лікування пацієнта упереджує настання інвалідності та сприяє відновленню порушених функцій організму, соціально-побутовому і професійному відновленню хворого.
У разі потреби в більш докладних консультаціях щодо проходження реабілітації за кошти Фонду соціального страхування України, застраховані особи можуть звертатись до Лиманського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області за телефоном гарячої лінії: (06261) 4-25-43.»
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner