Керівництво Лиманщини подякувало ветеранам Другої світової війни за їх мужність та самовідданість

 

Напередодні великого свята Дня Перемоги міський голова Петро Цимідан, секретар міської ради Тетяна Каракуц, заступник міського голови Юлія Гамаюнова, а також працівники Територіального центру соціального обслуговування відвідали ветеранів Другої світової війни.
Цим людям неважливі подарунки — вони хочуть донести сьогоднішньому поколінню молодих українців свої історії життя. Одним з таких ветеранів виявився Безсмертний Савелій  Афанасійович. Побачивши гостей, що приїхали до нього, колись мужній солдат не зміг стримати сліз: “Кожен рік відчуваю це — поєднання величезного суму за товаришами та радість від Перемоги над фашистською чумою. Ця картина, мого спасіння, переслідує мене усе життя. Пам’ятаю, ніби це все було вчора: я прокинувся, а навколо мене тиша, нічого не ворухнеться. У очах моїх якась біла завіса, бачу зовсім трошки, проте бачу: з усіх сторін від мене лежать хлопці - мої товариші, з якими ще вчора пліч о пліч я йшов вперед, а зараз вони лежать й жоден не ворухнеться, жодна грудна клітина не здійметься у спробі дихати.  Не знаю скільки я так був між сном та явою. Побачив перед собою — до мене нахилився солдат, то я й  приготувався вже до найгіршого. Проте ви й уявити не можете всю бурю моїх емоцій, коли на солдатові я розгледів зірку. Значить “свій”, значить врятують. Пригадую ніс мене командир, на руках, ніби дитину — захищаючи та рятуючи моє життя.”
Цьогоріч ми відзначаємо 73-тю річницю Перемоги у Другій світовій війні — Перемоги над фашистською чумою. Ми дякуємо героям — цим мужнім та самовідданим людям за їх безсмертний подвиг заради вільного життя своїх нащадків.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner