В хірургічному відділенні комунального некомерційного підприємства «Лиманська ЦРЛ» почали виконувати лапароскопічні операції

 

Завідувач хірургічним відділенням КНП «Лиманська Центральна районна лікарня» Володимир Миколайович Русанов з гордістю продемонстрував  щойно придбану за рахунок коштів місцевого бюджету по процедурі тендерних закупівель у 2020 році лапаростичну стійку німецького виробництва «КАРL STORZ”. Завдяки цьому медичному апарату лікарі-хірурги ЦРЛ виконують лапароскопічні операції жовчокам’янної хвороби лапаростична холецистектомія  (видалення жовчного міхура з камінням) в умовах лікарні.
Раніше жовчний міхур видалявся відкритим способом лапаротомії, тобто залишався рубець, довго заживала рана. Тепер при застосуванні цього апарату значно зменшився строк перебування на стаціонарі, а також швидше відновлюється працездатність у пацієнта.
Лікарі-хірурги вже провели успішно кілька операцій на «КАРL STORZ”. На моніторі апарату вражений орган збільшується у 40 разів, тобто від пильного ока хірурга не вислизне жодна його частинка. 
Тож жителі Лиманської ОТГ, якщо виникне потреба у обстежені і оперуванні, все для цього є у ЦРЛ. 
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner