Моніторингове відвідування закладів торгівлі щодо додержання законодавства при реалізації алкогольної та слабоалкогольної продукції

 

14 січня робочою групою проведено моніторингове відвідування закладів торгівлі щодо додержання законодавства при реалізації алкогольної та слабоалкогольної продукції  і наявності відповідних ліцензій. 
Беручи до уваги, що продаж алкогольних напоїв у нічний час створює напружену соціально-психологічну обстановку серед жителів міста, а також значно збільшує ризики скоєння правопорушень та настання нещасних випадків внаслідок зловживання алкоголем, звернули увагу робітників торгівлі на неприпустимість порушень вимог до торгівлі алкогольними напоями, у тому числі з вмістом спирту етилового від 0,5 до 8,5 відсотка об’ємних одиниць на період проведення АТО/ООС, а саме заборони торгівлі: 
1. Цивільному населенню з 22 години вечора до 7 години ранку у всіх підприємствах роздрібної торгівлі, на залізничному вокзалі, автостанції, зупинках громадського транспорту та автомобільних шляхах;
1.2. Особам, які мають ознаки належності до будь-якого військового формування (наявність військової форми, озброєння)  –  цілодобово.
Рішення діє на період проведення операції об’єднаних сил на території Донецької області.
В ході перевірки виявлено факт продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв  без наявності ліцензії. Будуть прийняті відповідні заходи.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner