Увага, споживачі! Результати "Стоп фальсифікат. Масло II етап

 

В Україні оприлюднені результати масштабного моніторингу масла солодковершкового, який проводився в рамках масмедійного проєкту «СТОП ФАЛЬСИФІКАТ» разом з представниками телеканалу 1+1 «ТСН Тиждень» та за підтримки Уряду та ГО «Громадський контроль захисту прав споживачів». У рамках проєкту громадськими активістами та журналістами були відібрані зразки масла солодковершкового у торгівельних мережах у 4-х регіонів України: Суми, Черкаси, Миколаїв, Івано-Франківськ. Проєкт був спрямований на посилення захисту споживачів та очищення ринку від фальсифікованої продукції. 
Старт II етапу проекту  «СТОП ФАЛЬСИФІКАТ» відбувся 17 листопада 2020 року – з проведення досліджень якості молочної продукції (масла), що реалізується в торгових мережах країни.  Зразки відбиралися за принципом сусідства на поличці однієї дати виготовлення, однієї жирності (в кількості із розрахунку 2 одиниці продукції одного виробника для проведення дослідження у двох лабораторіях та одна – на контрольне зберігання в студії 1+1 «ТСН-Тиждень» на випадок арбітражного дослідження).
Всі зразки були відібрані у місцях офіційної реалізації, про що свідчить наявність чеку. Усі дії учасників, умови, місце події, супровідна документація були максимально прозорими та відкритими, оскільки все фіксувалося на відео і безперервно транслювалося в онлайн режимі.
Усього було відібрано 61 зразок масла солодковершкове. Всі зразки відібраної продукції були знеособлені та закодовані  комісією, доставлені  до двох незалежних акредитованих  лабораторій (ДНДЛДВСЕ та  ДП «Укрметртестстандарт») для проведення досліджень. 
Із 61 перевіреного зразка продукції сфальсифікованими, тобто ті, які містили немолочні жири виявилися 14 зразків від 12 виробників. 
Факти невідповідності виробництва та/або обігу масла солодковершкового встановлено наступними операторами ринку: ТОВ «Рихальський завод сухого молока» Житомирська обл., ТОВ «Еней» Житомирська обл. смт Романів; ТОВ «Фірма АПРЕЛЬ» м. Харків, ПП «Земледух В Т» м. Івано-Франківськ, ТОВ «Іва-Арт» Івано-Франківська обл., ТОВ «Городенківський сирзавод» Івано-Франківська обл., ТОВ «Інтер-мол» м. Дніпро, ТОВ «Терен-Про» Львівська обл., ВАТ «Турківський молокозавод» Львівська обл., ТОВ «Гранд Молпродукт» Полтавська обл., ТДВ «Яготинський молзавод, Золотоніський маслоробний комбінат» Черкаська обл., ПП «Рось» філія «Роменський молочний комбінат» Сумська обл., ТОВ «Мілкіленд-Україна» м.Київ. 
У зв’язку з цим Лиманське міське управління Держпродспоживслужби  закликає споживачів бути уважними при виборі продуктів харчування! Керівників закладів громадського харчування, роздрібної торгівлі харчовими продуктами, що здійснюють обіг закликає бути пильними  щодо постачальників масла солодковершкового від вказаних виробників!
На слайдах наведена інформація ФОТО етикеток зразків масла солодковершкового, що не пройшли випробування, тобто містили немолочні жири від 7 до 100%.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner