4 січня 2021 року відбулась «гаряча лінія» з начальником управління соціального захисту населення Лиманської міської ради Мальченко Г.В.

 

Управління соціального захисту населення Лиманської міської ради надає відповіді на найбільш актуальні питання.
Чи потрібно подавати документи на субсидію на тверде паливо в 2021 році, якщо отримував субсидію в 2020році?
Дія субсидії на 2020 рік, закінчилася в грудні. Громадяни, які користувалися субсидією в 2020 році, повинні подати нову заяву про призначення житлової субсидії  та декларацію про доходи та витрати на 2021 рік. Субсидія на комунальні послуги буде призначена з місяця звернення за її призначенням, тобто тим сім'ям, які подадуть заяву в січні 2021 року, субсидія на комунальні послуги буде призначена з січня, а тим хто подасть заяву, наприклад, у березні 2021 року - з березня. 
Субсидія буде розрахована після затвердження Донецькою облдержадміністрацією натуральних норм забезпечення населення твердим паливом і скрапленим газом, відповідно до яких будить надаватися субсидії в 2021 році.
Як подати документи на отримання державних соціальних допомог та субсидії, пільг, та компенсацій?
Прийом громадян ведеться за попереднім записом по тел. 4-16-99 за адресою м. Лиман вул. Лесі Українки, 20А
Прийом громадян спеціалістами здійснюється з дотриманням протиепідемічних заходів та карантинних обмежень.
Заяву з необхідними документами також можна відправити поштою до управління соціального захисту населення Лиманської міської ради за адресою 84401 м. Лиман вул. Лесі Українки, 20А, або подати заяву не виходячи з дому. Зробити це досить просто – на сайті Міністерства соціальної політики. Покрокова інструкція за посиланням  https:www.msp.gov.ua./news/17660.html
Чи потрібно надавати заяви про зміну постачальника газу?
Ні не потрібно. Наразі налагоджено обмін інформацією з постачальниками газу для населення, управління отримує відповідні списки осіб від організацій постачальників газу.
Порядок виплати одноразової матеріальної допомоги особі з інвалідністю.
Відповідно до Порядку виплати одноразової матеріальної допомоги непрацюючим малозабезпеченим особам, особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.04.2017 № 256 матеріальна допомога надається у разі тривалої хвороби, смерті близьких родичів (одного з подружжя, батьків, дітей), стихійного лиха та інших особливих обставин особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю та непрацюючим малозабезпеченим особам, які отримують пенсію та/або державну соціальну допомогу відповідно до Законів України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам», «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам», якщо розмір таких виплат у місяці, що передує місяцю звернення, не перевищує двох прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner