Лиманські рятувальники провели показові навчання з порятунку людей на льоду

 

Через постійні коливання температури повітря, крига на водоймах Лиманщини є не достатньо міцною, через що існує ризик для життя людей, які виходять на лід. Саме для того, щоб бути готовими надати допомогу людині, яка провалилася під кригу та з метою відпрацювання дій пожежно-рятувальних підрозділів під час порятунку постраждалих на водоймах у зимовий період,  28 грудня 2020 року на озері Ломоносівське у м. Лиман відбулися спільні тактико-спеціальні навчання служб міста.
Під час навчань відпрацьовувалися питання взаємодії при проведенні рятувальних робіт між відомчими службами та підрозділами, а саме, 21 державним пожежно-рятувальним загоном Головного управління ДСНС України у Донецькій області, водолазною станцією № 9 комунальної спеціалізованої аварійно-рятувальної служби, станцією швидкої медичної допомоги та Лиманським відділенням поліції.
У ході навчань відпрацьовувалися питання рятування людей на льоду та пошуку затонулого під кригою. Також, з метою попередження виникнення нещасних випадків рятувальники нагадали глядачам про небезпеку тонкої криги та основні правила поводження на водоймі у зимовий період. Присутня на навчаннях молодь змогла на практиці побачити способи самопорятунку, а також як правильно допомогти людині на кризі, щоб самому не опинитися у небезпеці.
Під час заходу рятувальники розповсюдили присутнім пам’ятки щодо дотримання вимог безпеки на льоду.

ДПРЗ-21 ГУ ДСНС України у Донецькій області

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner