Щодо посилення протиепідемічних заходів

 

На виконання Постанови Верховної Ради України від 17 листопада 2020 року № 1004-IX “Про своєчасне інформування громадян у разі посилення протиепідемічних заходів з метою належної підготовки до такого посилення”, у межах компетенції, повідомляємо.
Постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (далі - Постанова) на всій території України продовжено карантин до 28 лютого 2021 року з додатковими обмежувальними заходами, а також запроваджено локдаун (з 00 годин 00 хв. 8 січня 2021 року до 00 годин 00 хв. 25 січня 2021 року). Ця постанова набрала чинності з 12 грудня 2020 року, крім пункту 43 щодо втрати чинності деякими нормативними актами, який набере чинності з 19 грудня 2020 року.
Згідно із пунктом 3 Постанови додатково до обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених пунктом 2, в період з 00:00 8 січня 2021 року по 00:00 25 січня 2021 року на території України забороняється: робота кафе, ресторанів, барів (крім доставки та замовлень на винос), кінотеатрів, фітнес-клубів, спортивних залів, басейнів, театрів, а також ТРЦ (дозволятиметься торгівля продуктами харчування, ліками, ветпрепаратами, товарами особистої гігієни та побутовою хімією). На період дії посиленого карантину заборонятиметься відвідування закладів торгівлі непродовольчими товарами, проведення будь-яких розважальних, спортивних або культурних масових заходів.
Також рекомендовано суб'єктам господарювання на період дії карантину внести (у разі потреби) зміни до режимів їх роботи з метою встановлення початку роботи о 9-й, 10-й годині чи більш пізній час. Зокрема, встановити початок роботи о 10-й годині або більш пізній час та час пріоритетного обслуговування з 10-ї до 12-ї години або з більш пізнього часу протягом двох годин громадян похилого віку та осіб з інвалідністю.
Крім того, Кабінет Міністрів України затвердив “Перелік основних видів економічної діяльності, стосовно яких здійснюються обмежувальні протиепідемічні заходи, пов'язані із поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” та дає право на отримання допомоги. Перелік наведено у додатках до Постанови.


 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner