Відповідальність за випалювання сухої рослинності та її залишків

 

Виконавчий комітет Лиманської міської ради повідомляє, що 13 квітня 2020 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу», яким зокрема внесено зміни до статті 77-1 КУпАП, а саме випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, який забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища – карається штрафом від 3060 грн. до 6120 грн. для громадян та від 15300 грн. до 21420 грн. для посадових осіб.
Також, нагадуємо про небезпеку для здоров’я людей, яку завдає вдихання диму від спалюваного листя та рослинності, і особливо – відходів. Крім того, спалювання відходів не тільки завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей, а й може перерости у неконтрольоване горіння.
Закликаємо бути обачними, застережливими, пильними та уважними. Необхідно разом запобігати виникненню масових пожеж, в які можуть перерости найменші загорання сухої рослинності!
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner