Ваша думка дуже важлива!

 

В нашому суспільстві вважається неприйнятним говорити відверто про насильство в сім'ї. Проте ця форма насильства існує давно і зустрічається досить часто: вона розповсюджена серед людей різних національностей, різного фінансового та соціального статусу, в сім'ях віруючих та атеїстів. Більше того, таке насильство ніяк не можна пояснити економічною нестабільністю, оскільки воно наявне й у відсталих, і в економічно розвинутих країнах.

Насильство дуже часто присутнє в нашому житті і ми відіграємо в ньому певну роль. Залежно від ситуації ми є свідками, жертвами або ж кривдниками. Трагічність ситуації в тому, що свідки чи жертви насильницької діяльності переносять модель кривдницької поведінки у власне життя та продовжують чинити насильство. Власне створюється коло насильства: жертви стають кривдниками.

Домашнє насильство є порушенням базових прав та свобод людини. Обов’язок держави, суспільства й кожної особи полягає в тому, щоб забезпечити дотримання прав і свобод, формувати нетерпиме ставлення до насильницьких моделей поведінки, розвивати небайдуже ставлення до постраждалих осіб.

З метою визначення ставлення та обізнаності щодо домашнього насильства та напередодні Всесвітньої акції «16 днів проти насильства» пропонуємо прийняти участь в онлайн -опитуванні «насильству немає виправдання». Опитування анонімне.

Для участі в опитуванні перейдіть за посиланням

 

управління соціального захисту населення Лиманської міської ради

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner