У регіонах тривають моніторинги теплових господарств

 

Представники Управлінь Держенергонагляду в областях продовжують здійснювати моніторинги теплових господарств стосовно їх готовності до роботи в опалювальному періоді 2020-2021 років (далі – ОП).

Так, інспекторами Управління Держенергонагляду у Львівській області здійснено оцінку стану готовності теплових мереж Новороздільської ТЕЦ ТзОВ «Нафтогаз Тепло» до роботи в ОП.

На обслуговуванні цеху теплових мереж Новороздільської ТЕЦ знаходяться магістральні та розподільчі теплові мережі, а також 4 центральні теплові пункти, що обладнані системами автоматичного регулювання  подачі теплоносія на потреби опалення і гарячого водопостачання. ТЕЦ забезпечує тепловою енергією на потреби опалення та гарячого теплопостачання 174 житлових будинки, 1 лікувальний заклад, 4 дошкільні та 5 середніх навчальних закладів м. Новий Розділ.

Під час здійснення моніторингу представниками Управління було встановлено:

- виконано графік  планових  ремонтів  та  робіт,  що забезпечують  надійну експлуатацію устаткування  відповідно до вимог нормативно-правових актів із забезпечення надійної й економічної роботи устаткування та споруд;

- відсутність ремонтів основного устаткування під час здійснення оцінки;

- виконано заходи щодо підготовки до роботи в ОП. Закінчено всі роботи з підготовки до роботи систем опалення, утеплення й освітлення виробничих будівель та робочих місць. Виконано гідравлічне опресування зовнішніх теплових мереж та внутрішньобудинкових систем опалення споживачів теплової енергії, надано підтверджуючі акти;

- частково не виконано заходи щодо попередження пошкоджень устаткування, технологічних схем і споруд в умовах низьких температур зовнішнього повітря, а саме: пошкоджено окремі ділянки надземної магістральної теплової мережі Ду600 за територією ТЕЦ, а на деяких ділянках відсутня теплова ізоляція. Відремонтувати теплову ізоляцію на пошкоджених ділянках надземної магістральної теплової мережі Ду600 необхідно до 15 грудня 2020 року, про що видано відповідну довідку;

- укомплектовано всі робочі місця підготовленим і атестованим персоналом, оснащеним необхідними засобами індивідуального захисту, спецодягом та інструментом, а також інструкціями з експлуатації устаткування й охорони праці відповідно до нормативно-правових актів;

- виконано діагностику, ремонт аварійних ділянок та гідравлічні випробування теплових мереж, надано відповідні акти.

На момент оцінки стану готовності,  ТЕЦ забезпечувала тепловою енергією всіх споживачів.

Зі свого боку, представники Управління Держенергонагляду у Донецькій області перевірили стан готовності теплових господарств 6 суб’єктів господарювання (споживачів соціальної сфери: лікарні, дошкільні навчальні заклади, заклади освіти) до роботи в ОП. Підписано 10 Актів стану готовності теплового господарства (далі – Акт стану готовності) з висновком «теплове господарство підготовлено» по об’єктам споживачів, а саме:

- 5 медичних та лікувальних закладів;

- 1 дошкільному навчальному та іншому дитячому закладу;

- 1 школи;

- 2 професійних та вищих навчальних закладів;

- 1 іншому закладу соціального призначення.

Також підписано Акти готовності по 4 суб’єктам господарювання (споживачам теплової енергії).

Починаючи з червня 2020 року інспектори Управління взяли участь у роботі:

- 82 комісій суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії (теплопостачальні організації), з перевірки готовності теплових господарств до роботи в ОП. Перевірено стан готовності до роботи в опалювальний період 390 котелень (що складає 91,6 % від загальної кількості джерел тепла (котельні) – 426). Підписано Акти стану готовності по 390 котельням та 22 Акти готовності по теплопостачальним організаціям;

- 174 комісій суб’єктів господарювання (споживачів соціальної сфери: лікарні, дошкільні навчальні заклади, заклади освіти) з перевірки готовності теплових господарств до роботи в ОП. Підписано 597 Актів стану готовності по об’єктам споживачів та Акти готовності по 157 суб’єктам господарювання (споживачам теплової енергії).

Водночас у Сумської області розпочався опалювальний сезон в усіх населених пунктах з централізованим опаленням. Станом на 06 листопада 2020 року розпочали свою роботу 146 зі 160 котелень. Теплопостачання  увімкнене в:

- 89% житлових будинків області, а саме 2 444 будинків з 2 739;

- 100 % лікувальних закладів;

- 100% дошкільних навчальних закладів;

- 100%  закладів середньої освіти.

 

Також представниками Управління Держенергонагляду у Вінницькій області взято участь у роботі 27 комісій з перевірки готовності теплових господарств до роботи в ОП. Під час здійснених заходів комісією зауважень не виявлено, видано 27 Актів готовності та 47 Актів стану готовності суб’єктам господарювання у сфері теплопостачання.

 

Крім того, на виконання вимог підпункту 2.1.2 пункту 2 Порядку застосування тарифів на електроенергію, затвердженого постановою НКРЕ від 23 квітня 2012 року № 498, представники Управлінь Держенергонагляду у регіонах видають Акти щодо підтвердження факту відсутності газифікації природним газом багатоквартирних будинків та відсутності або нефункціонування централізованого теплопостачання.

Відповідні Акти було видано:

  • у Волинській області – 2;
  • у Вінницькій області – 4;
  • у Кіровоградській області – 60 (на 961 будинок);
  • у Черкаській області – 1.

 

Зі свого боку, інспекторами Управління Держенергонагляду у Запорізькій області, на підставі отриманих звернень громадян, здійснюються заходи щодо забезпечення видачі аналогічних Актів. На сьогодні вже оформлено такі Акти на багатоквартирні будинки у містах Мелітополь та Пологи, а також Бердянському, Мелітопольському і Василевському районах.

 

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner