Комбінований будинковий регулятор тиску — технічне обслуговування!

 

Згідно “Правил безпеки систем газопостачання” 0.00.1.76-15 комбінований будинковий регулятор тиску (далі КБРТ) — газорегулююче обладнання, в якому скомпоновані (з’єднані) і незалежно працюють пристрої: безпосередньо регулятор тиску, запобіжно — запірний клапан та запобіжно — скидний клапан. Комбінований будинковий регулятор тиску встановлюється на газопроводах- вводах середнього тиску, призначений для постачання природного газу низького тиску одному або декільком споживачам, і є власністю власників приватних будівель.
Згідно р. ІІІ п.3.2 ПБСГ “Власник (балансоутримувач та/або орендар (наймач) повинен забезпечити утримання систем газопостачання відповідно до вимог чинного законодавства України”.
П.3 3 розділу ІІІ ПБСГ “Власник (балансоутримувач та/або орендар (наймач) відповідає за технічний стан та безпечне користування газопроводами, газовими приладами, димовими та вентиляційними каналами”.
П.2.23 розділу ІІІ ПБСГ “Відповідальними за здійснення технічного обслуговування КБРТ з дотримання періодичності згідно з вимогами заводу-виробника є власник (балансоутримувач та/або орендар (наймач).
Ці роботи проводяться згідно вищевказаних вимог ПБСГ та паспорту заводу -виробника, спеціалізованими підприємствами, які мають дозвіл на проведення вказаних робіт. Самовільне втручання в газову систему заборонено.
Згідно паспорту заводу — виробника:
- технічне обслуговування КБРТ проводиться не рідше 1 разу на три роки;
- термін придатності КБРТ — 10 років.
Тобто проводиться перевірка і настроювання запобіжних пристроїв регуляторів тиску із забезпеченням безпечного газопостачання в стаціонарних умовах. Для цього у Слов’янському УГГ є стенд для перевірки КБРТ (РДГС та Мадас).
В зв’язку з тим, що вказана робота, відноситься до реалізації послуг з іншої діяльності, вартість робіт з перевірки регулятора в стаціонарних умовах згідно калькуляції ПАТ “Донецькоблгаз” № 52 від 14.03.2019р. у 2020 році становить з ПДВ — 396,20 грн. В цю суму входить:
1. Зняття та встановлення КБРТ — 212,50 грн.
2. Перевірка працездатності КБРТ — 142,60 грн.
3. Транспортні послуги — з розрахунку 3 км по ціні 13,70 (ціна згідно калькуляції Слов’янського УГГ від 14.03.2019р.) = 41,10 грн.
Якщо комбінований будинковий регулятор тиску (КБРТ) не пройшов планову перевірку, то його робота буде заборонена, і Слов’янське УГГ, як Оператор ГРС, у встановленому законодавством порядку має право на припинення/обмеження газопостачання на об’єкт споживача (в тому числі побутового споживача) з дотримання Правил безпеки систем газопостачання України та нормативних документів.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner