Кожен клієнт ПАТ «Донецькоблгаз» повинен обрати нового постачальника газу до початку грудня

 

Кожен клієнт ПАТ «Донецькоблгаз» повинен обрати нового постачальника газу до 1 грудня.  Про це під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області повідомив директор департаменту розвитку базових галузей промисловості Донецької ОДА Артем Литвинов.
«З 1 серпня в Україні запрацював новий ринок газу. Відповідно до правил газопостачання, якщо ринковий постачальник газу не може забезпечити своїх клієнтів природним газом, то до 60 днів цю функцію виконує постачальник «останньої надії». Зараз цей обов’язок покладений на  газопостачальну компанію «Нафтогаз України», - пояснив ситуацію Артем Литвинов.
На початку листопада клієнти постачальника «останньої надії» отримають від компанії рахунок, де будуть зазначена сума до сплати за природний газ, спожитий у жовтні.
«Жовтнева ціна газу від постачальника «останньої надії» становить 5,55 грн/куб.м з ПДВ без вартості розподілу. У листопаді ціна газу зміниться, про неї ми поінформуємо наприкінці жовтня. Безстрокове газопостачання від постачальника «останньої надії» неможливе. Тому кожний клієнт має перейти до ринкового постачальника газу», - зазначив директор ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» Максим Рабінович. 
Наразі в Україні є два ресурси, де можна вибрати нового постачальника газу: ГазПравда та  Газотека. Там можна дізнатися про цінові пропозиції від постачальників, які працюють на ринку. Наприклад, у жовтні найнижчі ціни на газ пропонують: Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» та Paliv Energy.
Нагадаємо, з 1 жовтня до 30 листопада (включно) 2020 року постачальник «останньої надії» забезпечує клієнтів газопостачальної компанії «Донецькоблгаз» природним газом. Так відбулося через те, що ПАТ «Донецькоблгаз» не зміг розрахуватися за об’єми газу, який він вже відібрав з газотранспортної системи в попередні періоди. Крім того, зазначений постачальник не замовив для своїх абонентів необхідний обсяг газу на жовтень. Наразі невідомо, чи зможе «Донецькоблгаз» у подальшому займатися постачанням газу.
https://dn.gov.ua/ua/news/kozhen-kliyent-pat-doneckoblgaz-povinen-obrati-novogo-postachalnika-gazu-do-pochatku-grudnya
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner