На Лиманщині рятувальники спільно з Національною поліцією провели спільний профілактичний рейд

 

01 жовтня Лиманські рятувальники спільно з представниками Національної поліції провели профілактичний рейд серед мешканців мікрорайону “Північний” та “Південний” у м. Лиман. Під час заходу, фахівці ДСНС проінформували громадян про необхідність суворого виконання правил пожежної та техногенної безпеки та недопущення пожеж на відкритих територіях й в екосистемах.
Спілкуючись із громадянами, вогнеборці закликали не спалювати на прилеглих територіях сміття, опале листя та суху траву. Не застосовувати для розпалювання вогнищ легкозаймисті речовини, не кидати на узбіччя дороги непогашені сірники та недопалки в суху траву. Людям було наголошено, що у більшості випадків пожежа в природних екосистемах виникає через необачність самих людей. Залишені без нагляду вогнища або навмисно викинуті недопалки на суху підстилку за лічені хвилини можуть перерости у масштабну пожежу. Від безвідповідальності та невиконання простих правил страждає природа та самі ж люди. Адже вогняна стихія знищує усе на своєму шляху.
В свою чергу представник Національної поліції наголосив, що за самовільне спалювання сухої рослинності передбачена кримінальна та адміністративна відповідальності.
Також, у зв’язку зі зменшенням температури повітря рятувальники нагадали співрозмовникам про правила пожежної безпеки у побуті.
На завершення заходу, учасники бесіди отримали від співробітників Служби порятунку інформаційні листівки з зазначеними рекомендаціями та номерами телефонів екстрених служб.

ДПРЗ-21 ГУ ДСНС України у Донецькій області

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner