31% теплопостачальних господарств Донецької області підготовлено до опалювального періоду


Станом на середину серпня із загальної кількості джерел теплопостачання (430) фактично обстежено за участю представників Управління Держенергонагляду у Донецькій області 194 котелень (45,1 %). Підписано 135 Актів стану готовності теплового господарства до роботи в опалювальний період 2020 – 2021 років з висновком «теплове господарство підготовлено», що складає 31,4 % від загальної кількості джерел тепла. Із загальної протяжності у 1584,66 км теплових мереж (далі – ТМ) гідравлічні випробування проведено на 639,95 км ТМ (40,4 %).
Таку інформацію повідомив начальник Управління Держенергонагляду у Донецькій області під час дистанційного засідання робочої групи Донецької обласної державної адміністрації з контролю за ходом підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери області до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років (далі – ОЗП).
Зокрема, було наголошено, що фактом 100 % готовності теплових господарств суб’єктів відносин у сфері теплопостачання до роботи в ОЗП є виконання запланованих організаційно-технічних заходів щодо підготовки до роботи в опалювальний період 2020 – 2021 років (далі – ОП), що підтверджується отриманням Акту стану готовності теплового господарства до роботи в опалювальний період, складеного відповідно до вимог Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду.
Акт складається відповідною комісією за участю представників Держенергонагляду, крім споживачів, які мають автономні джерела теплопостачання.
Відповідно до звітів та складених актів, готовність об’єктів теплопостачальних організацій (далі – ТПО), які мають значну кількість джерел теплопостачання й споживачів теплової енергії, складає від 45% до 60%. По ТПО з меншою кількістю джерел теплопостачання, рівень готовності на дуже низькому показнику. Для прикладу, ТПО, які станом на 18 серпня 2020 року ще не ініціювали обстеження котелень стосовно готовності до ОП:
•«КП Добро» Добропільської міської ради, джерел теплопостачання – 18 од., обстежено – 0 од.;
•«ТОВ Волноваський сільський комбінат комунального господарства», 15 джерел теплопостачання, обстежено – 0 од.;
•м. Слов’янськ: ТОВ «Краматорська енергетична компанія» (12 джерел теплопостачання), ТОВ «УкрСлавТерм» (6 джерел теплопостачання), обстежено – 0 од.;
•м. Новогродівка ПП «Енергія» (8 джерел теплопостачання), обстежено – 0 од.
Зазначено, що станом на 18.08.2020 до Управління Державної інспекції енергетичного нагляду України у Донецькій області фактично звертались лише 5 ТПО із 36 ТПО (ОКП «Донецьктеплокомуненерго», КП «Покровськтепломережа», ТОВ «Бахмут-Енергія», КВП «Краматорська тепломережа», ККП Маріупольської міської ради «Маріупольтепломережа») щодо участі в комісіях з перевірки готовності їх теплових господарств та складання акту готовності теплового господарства до роботи в опалювальний період 2020 – 2021 років.
Крім того, представники Управління Держенергонагляду у Донецькій області за письмовими зверненнями від споживачів (21 звернення) соціальної сфери (лікарні, дошкільні навчальні заклади та заклади освіти) взяли участь у роботі 21 комісії щодо перевірки стану готовності теплових господарств суб’єктів відносин у сфері теплопостачання до роботи в ОП. Обстежено 66 об’єктів споживачів, підписано 65 Актів стану готовності теплового господарства до роботи в опалювальний період 2020-2021 років, а саме:
•медичні та лікувальні заклади – 29;
•дошкільні навчальні та інші дитячі заклади – 21;
•школи – 13;
•професійні та вищі навчальні заклади – 1;
•інші заклади соціального призначення – 1,
•з висновком – теплове господарство підготовлено.
Також фахівцями Управління надається консультаційна допомога споживачам теплової енергії (споживачам соціальної сфери) з питань оформлення результатів підготовки до опалювального періоду.
Управління Держенергонагляду у Донецькій області звернуло увагу керівників теплопостачальних організацій та споживачів теплової енергії щодо необхідності дотримання вимог нормативних документів щодо підготовки теплових господарств та забезпечити підписання актів готовності до роботи в опалювальному періоді 2020-2021 року у встановлені терміни.
Водночас, протягом тижня представники Управління взяли участь у роботі 4 комісій суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії з перевірки готовності їх теплових господарств до роботи в ОП:
•ВО «Мирноградтепломережа» ОКПЕ «Донецьктеплокомуненерго»;
•ВО «Краматорськміжрайтепломережа» ОКПЕ «Донецьктеплокомуненерго»;
•ВО «Торецьктепломережа» ОКПЕ «Донецьктеплокомуненерго»
•КП Маріупольської міської ради «Маріупольтепломережа»).
Загалом перевірено стан готовності до роботи в опалювальний період 30 котелень, підписано Акти стану готовності теплового господарства до роботи в опалювальний період 2020 – 2021 років по 25 котельням.

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner